Apbalvoti NBA sezonas izcilnieki

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Jannis Adetokunbo
Jannis Adetokunbo Foto: AP/Scanpix

Milvoki "Bucks" zvaigzne Jannis Adetokunbo atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Uz MVP godu pretendēja arī Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets" un Pols Džordžs no Oklahomasitijas "Thunder".

Adetokunbo aizvadītajā sezonā bija "Bucks" komandas līderis, palīdzot tai uzvarēt NBA regulārajā čempionātā - 60 uzvaras 82 spēlēs. Izslēgšanas turnīrā Milvoki komanda apstājās Austrumu konferences pusfinālā, kurā ar 2-4 piekāpās nākamajai čempionei Toronto "Raptors".

Tikmēr pats Grieķijas basketbolists regulārajā čempionātā 72 mačos vidēji iemeta 27,7 punktus, izcīnīja 12,5 atlēkušās bumbas un veica 5,9 rezultatīvas piespēles.

Adetokunbo balsojumā saņēma 941 punktu un 78 reizes tika ievietots pirmajā vietā, kamēr tuvākajam sekotājam Hārdenam bija 776 punkti un 23 pirmās vietas.

Savukārt gada labākā debitanta balvu saņēma talantīgais slovēnis Luka Dončičs no Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks".

Divdesmitgadīgais Dončičs aizvadītajā sezonā 72 mačos caurmērā guva 21,2 punktus, izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas un veica 6,0 rezultatīvas piespēles, kamēr "Mavericks" palika ārpus izslēgšanas turnīra.

Uz sezonas labākā debitanta balvu izvirzīti arī Deandrē Eitons (Fīniksas "Suns") un Trē Jangs (Atlantas "Hawks").

Tikmēr par labāko treneri tika atzīts "Bucks" stūrmanis Maiks Badenholcers, kurš balsojumā pārspēja Maiklu Melounu no Denveras "Nuggets" un Doku Riversu no Losandželosas "Clippers".

Labākā aizsardzības spēlētāja balvu saņēma Rūdijs Gobērs no Jūtas "Jazz", kuram konkurenci sastādīja MVP titula kandidāti Adetokunbo un Džordžs, bet par labāko rezervistu tika nosaukts Lū Viljamss no "Clippers", vēl uz šo balvu pretendējot arī lietuvietim Domantam Sabonim no Indiānas "Pacers" un Viljamsa komandas biedram Montrezlam Herelam.

Savukārt visvairāk progresējušā spēlētāja balva aizceļoja pie NBA čempiona Paskāla Sjakama no "Raptors", viņam konkurenci sastādot De'Āronam Foksam no Sakramento "Kings" un D'Endželo Raselam no Rodiona Kuruca pārstāvētās Bruklinas "Nets".

Tikmēr par sportiskāko rīcību balvu saņēma Maiks Konlijs, kurš jau 12 sezonas bijis uzticīgs Memfisas "Grizzlies" komandai, bet šovasar, visticamāk, to pametīs. Viņš tika arī pie sezonas labākā komandas biedra balvas. Savukārt balvu par ieguldījumu sabiedrībā saņēma Bredlijs Bīls no Vašingtonas "Wizards".

Tāpat tika pasniegtas balvas par mūža ieguldījumu, tās saņemot Bostonas "Celtics" leģendai Lerijam Bērdam un kādreizējai Losandželosas "Lakers" zvaigznei Maģiskajam Džonsonam. Tikmēr par labāko kluba amatpersonu tika atzīts "Bucks" ģenerālmenedžeris Džons Horsts.

Šosezon par NBA čempioni kļuva "Raptors", kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja Goldensteitas "Warriors".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu