Kavani ar vēliem vārtiem izrauj Urugvajai uzvaru "Copa America" apakšgrupā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edinsons Kavani (no kreisās) un Luiss Suaress
Edinsons Kavani (no kreisās) un Luiss Suaress Foto: Reuters/ScanPix

Urugvajas futbola izlase pirmdien izrāva uzvaru Dienvidamerikas izlašu turnīra "Copa America" apakšgrupā.

Urguvajieši C apakšgrupas noslēdzošajā duelī Riodežaneiro ar 1:0 (0:0) pārspēja iepriekšējo divu turnīru čempioni Čīli.

Uzvaras vārtus astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Edinsons Kavani, kurš Honatana Rodrigesa piespēlēto bumbu ar galvu pāradresēja tīklā.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Ekvdora Beluorizonti pilsētā nospēlēja 1:1 (1:1) ar turnīram pieaicināto Japānu.

Pirmie šajā mačā vārtus guva japāņi, spēles 15.minūtē atzīmējoties Šojam Nakadžinam, kurš izmantoja situāciju, kurā pretinieku vārtsargs bija atstājis savu cietoksni. 35.minūtē gan ekvadorieši izlīdzināja rezultātu, no tuvas distances precīzi sitot Anhelam Delgado.

Apakšgrupā ar septiņiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Urugvaja, tālāk ar sešiem punktiem sekoja Čīle, trešā ar diviem punktiem bija Japāna, bet ceturto vietu ar vienu punktu ieņēma Ekvadora.

Pēc pirmdienas mačiem noskaidrojās visi četri ceturtdaļfināla pāri. Turnīra saimniece Brazīlija ceturtdaļfinālā tiksies ar Paragvaju, Argentīna mēros spēkus ar Venecuēlu, Čīle cīnīsies ar Kolumbiju, bet Urugvaja - ar Peru.

Bez Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) valstīm turnīrā uzaicinātas piedalīties arī divas izlases no Āzijas Futbola konfederācijas (AFC). Tiesa, Japānas un Kataras futbolisti palika ārpus ceturtdaļfināla.

Turnīrā piedalās 12 komandas, kas bija sadalīts trīs apakšgrupās. Katras grupas divas labākās un arī divas veiksmīgākās trešo vietu ieguvējas sasniedza ceturtdaļfinālu.

Pirms trim gadiem "Copa America" turnīrā triumfēja Čīle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu