Krištopāns iekļauts EČ kvalifikācijas turnīra simboliskajā izlasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Krištopāns
Dainis Krištopāns Foto: Paula Čurkste/LETA

Eiropas Handbola federācija (EHF) nosaukusi septiņus labākos spēlētājus 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, zvaigžņu izlasē iekļaujot arī Latvijas nacionālās izlases līderi Daini Krištopānu.

Latvijas handbolisti aizpagājušajā trešdienā pirmo reizi vēsturē izcīnīja vietu Vecā kontinenta meistarsacīkšu finālturnīrā. Uzvarā pār Slovēniju Krištopāns guva 13 vārtus.

Noslēdzoties kvalifikācijas ciklam, EHF paziņojusi labākos spēlētājus katrā pozīcijā. Krištopāns izpelnījies labākā labās ārējās malas pozīcijas spēlētāja godu.

"Dainis šobrīd visai Eiropai ir bieds. Tajā pašā laikā mums ir vēl, pie kā strādāt, lai izmantotu viņu pilnībā. Dainis bieži uz sevi uzvelk vairākus spēlētājus, tāpēc jāspēj izmantot arī pārējos spēlētājus. Protams, ka tas, ko viņš paveica ir ārpus jebkādiem standartiem. Lasīju Slovēnijas presi un zinu, ka viņi ļoti gatavojās. Viņi zināja visu, bet vienkārši nerada pretlīdzekļus. Dainim tāpat kā visiem pārējiem bija skaidrs mērķis. Tas viņam ir ļoti svarīgi, jo tāds Dainis ir viens no labākajiem handbolistiem pasaulē. Viņš nebaidās uzņemties iniciatīvu un guva vārtus svarīgos brīžos," tā Krištopāna sniegumu iepriekš komentēja Latvijas izlases galvenais treneris Armands Uščins.

Krištopāns šosezon aizvadīja labāko sezonu savā karjerā. Latvietis ne tikai bija galvenais līderis Latvijas vēsturiskajā panākumā, bet arī triumfēja EHF Čempionu līgā. Skopjes "Vardar" handbolists tika iekļauts Čempionu līgas simboliskajā izlasē kā līdzjutēju, tā arī treneru vērtējumā.

Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu izloze notiks 28.jūnijā Vīnē. Latvija būs trešajā grozā kopā ar Austriju, Islandi, Melnkalni, Portugāli un Šveici, tādējādi šīs izlases latviešiem apakšgrupā nestāsies pretī.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 10. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu