Stenlija kausa čempione Sentluisas "Blues" noslēdz jaunu līgumu ar galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kreigs Berubē
Kreigs Berubē Foto: AFP/SCANPIX

Šovasar pirmo reizi Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu ieguvusī Sentluisas "Blues" komanda noslēgusi jaunu līgumu ar galveno treneri Kreigu Berubē.

Ar Berubē noslēgts trīs gadu līgums.

Berubē par "Blues" pagaidu galveno treneri tika iecelts vien pērn novembrī, kad sezona jau bija sākusies. Tobrīd tā bija viena no Rietumu konferences vājākajām komandām, bet pēcāk vienība spēja kvalificēsies izslēgšanas turnīram un iegūt savā vēsturē pirmo Stenlija kausu.

Kopā ar "Blues" komandu 53 gadus vecais Berubē izslēgšanas turnīra sērijās uzvarēja tādas vienības kā Vinipegas "Jets", Dalasas "Stars", Sanhosē "Sharks" un Bostonas "Bruins", kas Stenlija kausa finālā tika pieveikta septiņu spēļu sērijā.

Pēc Berubē stāšanās pie stūres "Blues" regulārajā čempionātā guva 38 uzvaras un cieta 25 zaudējumus, no kuriem seši bija pēc pamatlaika beigām. Janvāra un februāra mijā vienība arī izcīnīja 11 uzvaras pēc kārtas, kas ir jauns kluba rekords.

Berubē tika nominēts arī šī gada Džeka Edamsa balvai, ko pasniedz līgas labākajam trenerim, bet to beigās ieguva Ņujorkas "Islanders" stūrmanis Berijs Trocs.

Berubē "Blues" treneru kolektīvam pievienojās 2017.gada jūnijā, bet pirms tam viņš kā galvenais treneris bija strādājis Filadelfijas "Flyers" komandā un Amerikas Hokeja līgā (AHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu