ESPN apskatnieks: Porziņģim ir potenciāls kļūt par labāko basketbolistu pasaulē (10)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Ieva Makare/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" vadība nožēlos Kristapa Porziņģa aizmainīšanu uz Dalasas "Mavericks" komandu, pārliecināts ir ESPN populārā raidījuma "First Take" sporta apskatnieks Makss Kellermens.

Ziemeļamerikas medijos izskanējusi informācija, ka "Mavericks" tuvākajā laikā grasās piedāvāt Porziņģim maksimāli vērtīgāko līgumu, kādu Latvijas basketbolistam šovasar var piedāvāt pēc līgas noteikumiem - 158 miljoni ASV dolāru (139 miljoni eiro) piecos gados.

Pašlaik 23 gadus vecais Porziņģis nav spēlējis kopš pagājušā gada februāra, kad viņš guva ceļgala traumu. Latvijas basketbolists "Mavericks" komandai pievienojās šogad janvārī notikušajā spēlētāju maiņas darījumā, taču Dalasas klubā viņš vēl nav aizvadījis nevienu spēli.

Sarunu šovā "First Take" tika uzdots jautājums, vai "Knicks" nožēlos Porziņģa aizmainīšanu uz "Mavericks"? Sporta apskatnieks Kellermens pauda pārliecību, ka Ņujorkas kluba vadība pavisam noteikti nožēlos, ka pazaudējusi tik unikālu basketbolistu.

"Traumas ir vienīgais, kas patlaban traucē Kristapam Porziņģim pilnībā realizēt savu potenciālu. Pilnībā vesels Kristaps Porziņģis ir paaudzes talants. Tas ir neprāts, ka šāds spēlētājs tika aizmainīts. Ticu, ka Porziņģim ir talants kādu dienu kļūt par labāku spēlētāju pasaulē," uzskata Kellermens.

Viņa viedoklim piekrīt arī kolēģis Stīvens Entonijs Smits, kurš gan bieži apstrīd Kellermena apgalvojumus, jo abu ekspertu aizrautīga argumentācija ir daļa no "Fisrt Take" šova.

Kellermens uzsver, ka Porziņģis ir vēl ļoti jauns spēlētājs, tāpēc Latvijas basketbolistam ir iespēja daudz progresēt.

"Viņš ir 7,3 pēdas garš (222 centimetri). Viņam ir precīzs metiens. Viņš vidēji gūst 23 punktus, trīspunktniekus realizē ar 40% precizitāti, vidēji spēlē bloķē 2,5 metienus. Viņš ir viens no labākajiem spēlētājiem aizsardzībā, kādu esmu redzējis. Tiklīdz viņš nāk laukumā, pretinieku komandai pilnībā mainās uzbrukums," uzsver Kellermens.

Apskatnieks arī atzīmē, ka Porziņģim rūp spēle aizsardzībā, turklāt viņš ātri kustās, tādējādi būdams spējīgs segt pretiniekus gan perimetrā, gan groza tuvumā.

"Viņš pretinieku var apspēlēt ar driblu, tikt garām aizsargiem. Viņš ir vienradzis, bet tu viņu aizmani brīdī, kad viņam vēl ir debitanta līgums, jo tev ir problēma algu griestos? Tas ir absurds."

Kellermens nosodīja "Knicks", ka klubs nav parūpējies par vidi, kurā Porziņģis būtu vēlējies turpināt savu karjeru.

Tāpat viņš arī minēja vairākus slavenus basketbolistus, kurus komandas neaizmainīja debitanta līguma ietvaros - Dirks Novickis (Dalasas "Mavericks"), Tims Dankans (Sanantonio "Spurs"), Hakīms Oladžuvons (Hjūstonas "Hockets") un Žoels Embīds (Filadelfijas "76ers").

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu