Rallijā Estonia iecerējis startēt arī Marko Martins

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ray Põder

Līdz ar pašreizējiem pasaules rallija čempionāta dalībniekiem rallijā Estonia no 12. līdz 14.jūlijam iecerējis startēt arī kādreizējais igauņu rallists Marko Martins.

Martins ir pirmais igaunis, kas izcīnījis uzvaru kādā no pasaules rallija čempionāta posmiem, un viņa kontā arī uzvara pirmajā rallijā Estonia. Šoreiz Otepes un Tartu apkaimē Martins būs redzams pie jaunākās paaudzes M-Sport Ford Fiesta WRC stūres, bet viņam blakus sēdīsies Kristo Krāgs. Tādējādi rallijā Estonia būs redzamas vismaz septiņu WRC ekipāžu cīņas.

Marko Martins
Marko Martins Foto: Ray Põder

Savā karjerā Martins kopumā uzvarējis piecos pasaules čempionāta posmos. Kopš aktīvās karjeras beigām viņš cieši sadarbojies ar Otu Tanaku, kurš patlaban pārstāv Toyota GAZOO Racing un ir pašreizējais čempionāta līderis.

Kā ziņots iepriekš, bez Martina rallijā Estonia ar WRC mašīnām startēs arī Ots Tanaks (Toyota Yaris WRC), Elfins Evanss (Ford Fiesta WRC), Esapeka Lapi (Citroen C3 WRC), Andreass Mikelsens (Hyundai i20 Coupe WRC), Kreigs Brīns (Hyundai i20 Coupe WRC), kā arī vēl viens igaunis Georgs Gross (Ford Fiesta WRC). Bez viņiem ar vecākas paaudzes WRC mašīnu, Mini Cooper WRC, uz starta izies ukrainis Valērijs Gorbans.

Marko Martins
Marko Martins Foto: Ray Põder

Rallija ieejas kartes jau šobrīd ir pieejamas iegādei interneta vietnē rallyestonia.com un maksā 29 eiro. No jūlija ieejas kartes kļūs par vēl 5 eiro dārgākas.

Rallijs Estonia ir ne tikai Igaunijas un Latvijas rallija čempionāta posms, bet arī FIA Eiropas rallija kauss un WRC atpazīstamības veicināšanas pasākums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu