Zviedrijas basketbolistes ar uzvaru sāk Rīgā notiekošo EČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zviedrijas basketbolistes
Zviedrijas basketbolistes Foto: FIBA.com

Zviedrija sieviešu basketbola izlase ceturtdien ar uzvaru iesāka Eiropas čempionātu (EČ) basketbolā, "Arēnā Rīga" gūstot uzvaru pār Melnkalnes izlasi.

(Papildināts ar Čehijas un Francijas spēles rezultātu.)

Visa čempionāta un arī B apakšgrupas pirmajā spēlē Zviedrija ar 67:51 (23:8, 8:15, 18:10, 18:18) pārspēja Melnkalni.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās bija Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) Ņujorkas "Liberty" komandas spēlētāja Amanda Zahui, kura izcēlās ar 21 punktu un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Savukārt Melnkalnes izlasē rezultatīvākā bija Jovana Pašica, kura guva astoņus punktus.

Zviedrijas izlase savu pārspēku apliecināja jau pirmajā ceturtdaļā, spēles sākumā panākot 19:2, bet pēc pirmā puslaika skandināvietes atradās vadībā ar 38:16.

Trešajā ceturtdaļā Melnkalnes izlase pietuvojās līdz -5, tomēr pēc pusminūtes pārtraukuma Zviedrijas komanda veica deviņu punktu atrāvienu, un mača turpinājumā iniciatīva piederēja uzvarētājām. Līdz ar to EČ Zviedrijas izlase uzsākusi ar drošu uzvaru.

Tikmēr otrā B apakšgrupas spēlē Francija svinēja uzvaru ar 74:61 (19:20, 9:15, 22:15, 24:11), pārspējot Čehijas izlasi.

Līdz pat otrās ceturtdaļas beigām ar nelielu pārsvaru vadībā bija Čehijas izlase, tomēr divkārtējās Eiropas čempiones trešajā ceturtdaļā uzsāka pakaļdzīšanos, bet noslēdzošajās desmit minūtēs francūzietes turpināja savu dominanci, izcīnot pirmo uzvaru EČ.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās bija Olīvija Epūpa, kura guva 18 punktus un sešas reizes pārtvēra bumbu, bet naturalizētā amerikāniete Bria Hārtlija izcēlās 13 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām. Čehijas izlases rindās rezultatīvākā bija Romana Hejdova, kura guva 19 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet Katerina Elhotova pievienoja vēl 15 punktus.

B apakšgrupā spēlē Čehijas, Zviedrijas, Francijas un Melnkalnes izlases. Pēc pirmās čempionāta dienas līderes godu dala Francija un Zviedrija, kuras izcīnījušas pa diviem punktiem, bet vienu punktu nopelnījušas Čehija un Melnkalne. Nākamie mači šajā apakšgrupā paredzēti piektdien, ka Čehija spēkosies ar Zviedriju, bet Melnkalne spēlēs ar Francijas izlasi.

Savukārt Latvijas izlasei A apakšgrupā pirmā spēle paredzēta ceturtdien plkst.18.30, kad būs jāspēkojas ar Lielbritānijas izlasi.

Eiropas 37.meistarsacīkstes sieviešu komandām notiks līdz 7.jūlijam. Rīgā notiks divi no četriem grupu turnīriem, kā arī divas no četrām astotdaļfināla spēlēm. Divi grupu turnīri risināsies Serbijas pilsētās Nišā un Zreņaninā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas risināsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Latvija kontinenta meistarsacīkstes uzņems otro reizi vēsturē - pirmā reize bija 2009.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu