Latvijas izlases līdere Dikeulaka: Mums šī spēle ir jāaizmirst

CopyDraugiem X Whatsapp
Elīna Dikeulaku
Elīna Dikeulaku Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājām pēc iespējas ātrāk jāaizmirst ceturtdien Rīgā piedzīvotais zaudējums Eiropas čempionāta pirmajā spēlē pret Lielbritāniju, sarunā ar TVNET sacīja valstsvienības līdere Elīna Dikeulaka.

Latvijas basketbolistes ceturtdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 60:74 piekāpās Lielbritānijas valstsvienībai.

Laukuma saimnieces trāpīja 4 no 19 tālmetieniem un tikai 6 no 13 soda metieniem, tikmēr pretinieces grozam uzbruka daudz precīzāk - 11/28 no tālās distances un 13/14 no soda metiena līnijas.

"Protams, ka mums kā mājiniecēm ir liela atbildība. Mēs zinājām, kuras spēlētājas ir metējas - kuras pretinieces mums ir jāapstādina. Nebijām fokusējušās, taču nezinu, kāpēc tā. Nevarējām atrast spēles ritmu," teica Dikeulaka. 

"Mums ir jāsaņemas, ir laiks pārdomām. Treniņu procesā viss gāja uz augšu, bet tagad pēkšņi noslīdējām uz leju. Mums šī spēle ir jāaizmirst. Priekšā ir vismaz vēl divas spēles. Jākoncentrējas uz nākamajiem mačiem."

Dikeulaka šajā spēlē ar 17 punktiem bija Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja. Saspēles vadītāja izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas un veica 7 rezultatīvas piespēles. Tiesa, viņa trāpīja tikai 1 no 6 tālmetieniem.

"Basketbols nav atkarīgs no viena cilvēka  - tas ir komandas sports. Esmu pateicīga komandas biedrenēm, ka viņas man uzticas, ka viņas pieliek blokus un varu viņām piespēlēt. Varbūt viena spēle aizies man, bet nākamā spēle citai."

Spēles trešajā ceturtdaļā Lielbritānijas izlase pie neizšķirta rezultāta 47:47 veica iespaidīgu 16:0 izrāvienu.

"Nezinu, kāpēc iestājās tāds prāta aptumsums un vispār nespējām koncentrēties. Pēkšņi nezinājām, kas mums laukumā ir jādara," dusmīgi spēles lūzumpunktu komentēja Dikeulaka.

Lielbritānijas izlasē Džoanna Līdhema guva 24 punktus (tālmetieni 5/8) un izpildīja 6 rezultatīvas piespēles.

"Protams, ka bija uzdevumi, kā viņu neitralizēt, taču netikām ar viņu galā. Tā ir mūsu vaina. Mums ir jāuzņemas atbildība par savām kļūdām. Mums ir jālabojas."

Dikeulaka atzīmēja, ka komandu negatīvi ietekmējusi Kristīnes Vītolas trauma mača pirmajā ceturtdaļā. Latvijas izlases centra pozīcijas spēlētāja laukumā šajā mačā vairs neatgriezās.

"Katrai no mums ir jāsaņemas un jāspēlē daudz labāk. No sastāva šajā spēlē izkrita Kristīne Vītola. Domāju, ka tas bija liels trieciens. Traumas dēļ čempionātā nevar palīdzēt Aija Putniņa, komandā nav arī Anete Šteinberga (personīgu iemeslu dēļ nespēlē). Var teikt, ka nespēlē trīs pamatcentra spēlētājas. Domāju, ka tas spēlē ļoti lielu lomu, bet kā jau teicu, basketbols nav viena cilvēka spēle. Mums ir jāspēlē vienoti."

Latvijas izlase piektdien plkst. 18.30 spēkosies ar Ukrainu, bet svētdien tajā pašā laikā paredzēta cīņa ar grupas līderi un pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju.

Apakšgrupas labākā komanda iekļūs ceturtdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas cīnīsies astotdaļfinālā.

Eiropas čempionāta sešas labākās komandas nodrošinās ceļazīmi uz 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu