Džeimss gatavs Deivisam atdot savu 23. numuru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: AP/Scanpix

Lebrons Džeimss paudis gatavību savam jaunajam komandas biedram Entonijam Deivisam atdot savu 23.numuru, kamēr viņu pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Losandželosas "Lakers" vēl vairāk atbrīvojusi vietu algu griestos.

Apjomīgā maiņas darījumā Deiviss nesen nonāca "Lakers" sastāvā, apvienojot spēkus ar Džeimsu. Abi ierasti spēlējuši ar 23.numuru, bet Džeimss paudis gatavību to tagad atdot savam jaunajam komandas biedram.

Savulaik Maiami "Heat" komandā Džeimss četras sezonas spēlēja ar 6.numuru, bet viņš ar nākamo sezonu pie tā varētu atgriezties, tādējādi radot pēc iespējas komfortablākus apstākļus Deivisam.

Savukārt Deiviss visas savas septiņas NBA sezonas Ņūorleānas "Pelicans" sastāvā spēlēja tieši ar 23.numuru, un sagaidāms, ka to viņš turpinās darīt arī "Lakers" rindās.

Soli savas jaunās komandas labā spēris arī pats Deiviss, kurš atteicies no četriem miljoniem dolāru (3,5 miljoniem eiro), kas viņam pienāktos kā bonuss par maiņu uz "Lakers", lai Losandželosas klubs šo naudu varētu izmantot jaunu spēlētāju nolīgšanai.

Šī nauda "Lakers" komandai var izrādīties svarīga, jo izrādījās, ka maiņas darījumā ar "Pelicans" iesaistīta arī Vašingtonas "Wizards", kā rezultātā uz ASV galvaspilsētu dosies Losandželosas vienības debitanti Mo Vāgners, Aizeks Bonga, Džemerio Džonss un 2022.gada NBA drafta otrās kārtas izvēle, kamēr Ņūorleānas klubs saņems naudas kompensāciju.

Oficiāli darījums stāsies spēkā ar 6.jūliju, bet tas "Lakers" algu sarakstos ļaus atbrīvot vietu 32 miljonu dolāru (28 miljonu eiro) apmērā, kas ļaus piesaistīt vēl kādu NBA superzvaigzni vai vienkārši šo naudu izdalīt uz vairākiem brīvajiem aģentiem.

Šobrīd "Lakers" sastāvā oficiāli palikuši tikai divi basketbolisti - Džeimss un Kails Kuzma, bet Deiviss par "Lakers" spēlētāju kļūs 6.jūlijā.

"Lakers" iepriekš tika saistīta ar Kavai Lenarda iegūšanu, taču par NBA čempionu kļuvušais basketbolists tomēr varētu palikt Toronto "Raptors" rindās. Tāpat Losandželosā varētu atgriezties D'Endželo Rasels, kurš iepriekšējā sezonā bija Rodiona Kuruca komandas biedrs Bruklinas "Nets" sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu