Žurnālists: Porziņģa prioritātes - līgums ar "Mavericks" un treniņi ar Dončiču

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis Foto: EPA/AP/ScanPix

Kristapa Porziņģa prioritāte ir pēc iespējas ātrāk noslēgt ilgtermiņa līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Dalasas "Mavericks", vēsta "Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends.

Ziemeļamerikas medijos izskanējusi informācija, ka "Mavericks" tuvākajā laikā grasās piedāvāt Porziņģim maksimāli vērtīgāko līgumu, kādu Latvijas basketbolistam šovasar var piedāvāt pēc līgas noteikumiem - 158 miljoni ASV dolāru (139 miljoni eiro) piecos gados.

Atsaucoties uz Porziņģim tuvu stāvošu avotu, Taunsends vēsta, ka Latvijas basketbolista prioritāte šovasar ir noslēgt ilgtermiņa līgumu ar "Mavericks" pēc iespējas ātrāk.

Teorētiski pastāv opcija, ka Porziņģis izvēlas parakstīt ar "Mavericks" kvalifikācijas līgumu uz vienu gadu par 4,5 miljoniem dolāru, tādējādi 2020. gadā kļūstot par neierobežotu brīvo aģentu.

Taunsends arī ziņo, ka Porziņģa prioritāšu sarakstā otrā lieta ir pavadīt daudz laika treniņos kopā ar "Mavericks" jauno zvaigzni slovēni Luku Dončiču, kurš aizvadītajā sezonā tika atzīts par NBA gada labāko debitantu.

NBA klubi ar spēlētājiem varēs sākt vienoties no svētdienas, bet oficiāli līgumus varēs parakstīt no 6. jūlija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu