Sevastova un Ostapenko uzzina Vimbldonas čempionāta pretinieces

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova prestižo Vimbldonas čempionātu sāks pret amerikānieti Kristiju Ānu, kamēr valsts otrais numurs Aļona Ostapenko tiksies ar spēcīgo taivānieti Suveju Sje, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

(Papildināts viss teksts.)

Sevastova pasaules rangā atrodas 12.vietā un ar šādu pašu numuru arī izlikta Vimbldonā, kamēr Āna ir planētas 191.rakete. Savukārt pērn līdz pusfinālam aizkļuvusī Ostapenko ir WTA ranga 35.vietas īpašniece, kamēr Sje ir planētas 29.numurs, bet sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā viņa izlikta ar 28.numuru.

Latvijas pirmā rakete Sevastova ar Ānu līdz šim nav tikusies.

Šī pāra uzvarētāja nākamajā kārtā tiksies ar amerikānieti Danielu Kolinsu (WTA 34.) vai Kazahstānas tenisisti Zarinu Dijasu (WTA 89.).

Sevastovai Vimbldonas čempionāts gan nav bijis diez ko sekmīgs, jo viņa nekad nav tikusi tālāk par otro kārtu, turklāt līdz tai arī tikusi tikai vienreiz - 2017.gadā. Tikmēr Āna Vimbldonā nekad nav spēlējusi pamatturnīrā, turklāt šogad pirmo reizi pārvarēja kvalifikāciju.

Šosezon WTA pamatturnīros Āna aizvadījusi tikai divus mačus turnīrā Bogotā, kad spēja aizkļūt līdz otrajai kārtai.

Sevastova traumas dēļ šonedēļ nepiedalījās Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīrā, bet šajā sezonā viņa uzvarējusi 19 no 33 cīņām.

Karjeras laikā Āna pie WTA tituliem nav tikusi, bet karjeras rekords pasaules rangā viņai ir 105.vieta, kas tika sasniegta pagājušā gada janvārī.

Tikmēr Ostapenko ar dubultspēļu speciālisti Sje spēkojusies vienu reizi, kad 2016.gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā trīs setos pārāka bija taivāniete.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar beļģieti Kirstenu Flipkensu (WTA 81.) vai serbieti Dalilu Jakupoviču (WTA 143.).

Sje ir ļoti spēcīga pretiniece, kura karjeras laikā vienspēlēs izcīnījusi trīs WTA titulus, no kuriem divi bija vēl 2012.gadā, bet viens - pērn Japānas pilsētā Hrošimā. Karjeras rekords pasaules rangā viņai ir 23.vieta, kas tika sasniegta 2013.gada februārī. Šosezon taivāniete WTA tūrē aizkļuva līdz pusfinālam Dubaijā, bet kopumā šajā gadā guvusi 20 uzvaras un cietusi 15 zaudējumus.

Taivānas tenisiste arī ir viena no spēcīgākajām dubultspēļu spēlētājām pasaulē - šajā rangā viņa pašlaik ieņem 16.vietu, bet karjeras laikā ieguvusi 23 titulus, divas reizes triumfējot arī "Grand Slam" sacensībās.

Ostapenko pērn aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta pusfinālam, šajā turnīrā sasniedzot karjeras labāko rezultātu. Gadu pirms tam viņai izdevās aizkļūt arī līdz ceturtdaļfinālam. Savukārt Sje labākais sasniegums Vimbldonā ir ceturtās kārtas sasniegšana pērn.

Latvijas tenisistei šis turnīrs ir ļoti svarīgs. Ja viņai neizdosies aizstāvēt lielāko daļu no pērn iegūtajiem punktiem, kas pienācās par Vimbldonas pusfināla sasniegšanu, viņu gaida ievērojams kritums WTA rangā.

Ostapenko šonedēļ sasniedza astotdaļfinālu Īstbornā, bet no tā izstājās savainojuma dēļ. Šogad viņa izcīnījusi 11 uzvaras un cietusi 16 zaudējumus.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis, kurš ir planētas 90.vietā, Vimbldonas čempionātu iesāks pret ATP ranga 56.vietas īpašnieku Leonardo Maijeru no Argentīnas.

Gulbis ar Maijeru ticies divas reizes, turklāt tas notika sen - 2010.gadā abi tenisisti uzvaras dalīja uz pusēm.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājs sacentīsies pret serbu Dušanu Lajoviču (ATP 33.) vai poli Hubertu Hurkaču (ATP 52.).

Gulbja labākais sasniegums Vimbldonas čempionātā ir ceturtā kārta, ko izdevās sasniegt pērn, kamēr 32 gadus vecais Maijers šajā turnīrā nav ticis tālāk par ceturto kārtu, kas vienīgo reizi tika sasniegta 2014.gadā. Pagājušajā gadā viņš apstājās pirmajā kārtā.

Latvijas vadošais vīriešu tenisists aizvada neveiksmīgi sezonu, jo viņš 25 mačos izcīnījis tikai sešas uzvaras, turklāt pašlaik viņam ir piecu zaudējumu sērija. Vēl šonedēļ viņš Turcijas pilsētā Antaljā zaudēja piektā simta tenisistam.

Karjeras laikā Maijers ieguvis divus ATP titulus, turklāt abi bijuši "ATP World Tour 500" sērijas sacensībās Vācijas pilsētā Hamburgā 2014. un 2017.gadā. Šosezon argentīnietis ar augstvērtīgiem sasniegumiem nav izcēlies, bet kopumā pasaules tūrē, skaitot arī kvalifikāciju, guvis 13 uzvaras un piedzīvojis 15 zaudējumus.

Vimbldonas čempionāta pamatsacensības sāksies pirmdien. Tas ir sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs.

Pērn par Vimbldonas čempionāta uzvarētājiem kļuva serbs Novaks Džokovičs un serbiete Angelika Kerbere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu