Medijs: Štelmahers tuvu līgumam ar "Kalev/Cramo"

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amata kandidāts Roberts Štelmahers ir tuvu līguma parakstīšanai ar Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev/Cramo", vēsta "Postimees".

Štelmahers iepriekšējos divus gadus bija basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris. Aizpagājušajā sezonā ventspilnieki kļuva par Latvijas čempioniem, bet aizvadītajā sezonā Kurzemes klubs triumfēja jaunizveidotajā Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā.

Pašlaik 44 gadus vecais speciālists šobrīd ir viens no diviem kandidātiem uz Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatu. Otrs kandidāts ir ārzemju treneris, kura vārdu valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs publiski pagaidām nav atklājis.

"Postimees" vēsta, ka "Kalev"/"Cramo" komanda, kas 11 reizes kļuvusi par Igaunijas čempioni, veic pārrunas ar Štelmaheru. Viņš varētu galvenā trenera amatā nomainīt lietuvieti Donaldu Kairi, kurš vadīja komandu kopš 2017. gada.

Trenera karjeru Štelmahers sāka 2009. gadā, kad kļuva par Lietuvas kluba Viļņas "Perlas" galveno treneri, bet nākamā gada oktobrī viņš pēc galvenā trenera atlaišanas īsu brīdi vadīja Lietuvas vareno klubu Viļņas "Lietuvos rytas". Pēc tam gan Štelmahers atgriezās "Lietuvos rytas" fārmklubā "Perlas".

Vēlāk "Perlas" klubu iegādājās Pasvales "Pieno žvaigždes" komanda, bet Štelmahers galvenā trenera vietu saglabāja. 2012. gada vasarā viņš pārcēlās uz Ventspili, šīs pilsētas komandu 2013. gadā aizvedot līdz Baltijas Basketbola līgas (BBL) tronim un gadu vēlāk - līdz Latvijas Basketbola līgas (LBL) titulam.

Pēc 2014./2015. gada sezonas šķīrās Štelmahera un "Ventpils" ceļi, bet 2016. gadā viņš pārņēma "Valmiera"/ORDO komandas grožus un aizveda to līdz pirmajam LBL čempiontitulam. Sekojošajā starpsezonā viņš kļuva par Polijas basketbola kluba Slupskas "Energa Czarni" galveno treneri, šo vienību aizvedot līdz vietējā čempionāta pusfinālam.

Štelmahers iepriekš strādājis arī Latvijas izlasē par galvenā trenera asistentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu