Francijas un Čehijas sieviešu basketbola izlases gūst uzvaras EČ Rīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Francijas izlase
Francijas izlase Foto: fiba.basketball

Eiropas čempionātā basketbolā Rīgā uzvaras piektdien B apakšgrupā izcīnījušas Francijas un Čehijas valstsvienības.

Pirmajā piektdienas B apakšgrupas spēlē Čehija ar 71:64 (14:14, 16:30, 22:9, 19:11) pārspēja Zviedrijas izlasi.

Lai arī pirmā ceturtdaļa starp abām komandām noslēdzās ar neizšķirtu, otrās desmit minūtes pagāja skandināvu zīmē, kuras spēja atrauties ar +14. Tomēr čehietes aizvadīja lielisku trešo ceturtdaļu, kurā pretinieču pārsvaru sadeldēja līdz vienam punktam, bet noslēdzošajās desmit minūtēs Čehija nezaudēja uzņemto kursu un svinēja uzvaru mačā ar 71:64.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās bija Renata Brezinova, kura izcēlās ar 24 punktiem, bet pa 14 punktiem iemeta Kamila Stepanova un Katerina Elhotova. Savukārt Zviedrijas izlasē jau otro spēli pēc kārtas pamanāmākā bija Amanda Zahui, kuras rēķinā 19 punkti, septiņas atlēkušās bumbas, kā arī piecas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr otrā šīs apakšgrupas spēlē Francijas izlase ar 88:53 (24:13, 22:12, 21:13, 21:15) sagrāva Melnkalnes komandu, kurai tas bija jau otrais zaudējums šajā turnīrā.

Francūzietes savu favorītes statusu apliecināja jau ar pirmajām spēles minūtēm, bet mača turpinājumā viņas katrā ceturtdaļā spēja gūt vairāk nekā 20 punktus, kamēr pretinieces ne reizi nepārkāpa 15 gūto punktu robežu. Līdz ar to Francijas izlase katrā ceturtdaļā turpināja palielināt pārsvaru un spēli noslēdza ar graujošu panākumu - 88:53.

Zīmīgi, ka Francijas izlasē punktus neguva tikai viena spēlētāja, bet rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Marine Johanesa. Tikmēr Melnkalnes izlasē Boziča Mujoviča izcēlās ar 12 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

Pēc aizvadītām divām spēļu kārtām B apakšgrupas līdere ar divām uzvarām ir Francijas izlase, tālāk ir pa uzvarai guvušās Čehija un Zviedrija, kamēr Melnkalne bez panākumiem ierindojas pēdējā, ceturtajā vietā.

Savukārt Latvijas izlase piektdien vakarā spēkosies ar Ukrainas valstsvienību.

Eiropas 37.meistarsacīkstes sieviešu komandām notiks līdz 7.jūlijam. Rīgā notiks divi no četriem grupu turnīriem, kā arī divas no četrām astotdaļfināla spēlēm. Divi grupu turnīri risināsies Serbijas pilsētās Nišā un Zreņaninā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas risināsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Latvija kontinenta meistarsacīkstes uzņems otro reizi vēsturē - pirmā reize bija 2009.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu