Latvijas basketbolistiem pirmā spēle PK U-19 izlasēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Anrijs Miška (ar bumbu)
Anrijs Miška (ar bumbu) Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas U-19 basketbola izlase šodien Grieķijā savā pirmajā mačā Pasaules kausā (PK) spēkojas ar Mali vienaudžiem.

B apakšgrupas mačs sāksies plkst.13.15 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) oficiālajam "Youtube" kanālam.

Svētdien Artūra Visocka-Rubeņa trenētie Latvijas jaunie basketbolisti tiksies ar Austrāliju, bet otrdien būs mačs ar Kanādu.

B apakšgrupas komandas pēc viena apļa turnīra astotdaļfinālā tiksies ar kādu no A apakšgrupas izlasēm - ASV, Lietuvu, Senegālu vai Jaunzēlandi. Tikmēr C apakšgrupā cīnās Argentīna, Grieķija, Filipīnas un Krievija, bet D apakšgrupā mačus aizvadīs Ķīna, Puertoriko, Serbija un Francija.

Latvijas juniori tiesības spēlēt PK izcīņā ieguva, pērn izcīnot otro vietu Eiropas U-18 čempionātā. Savukārt Mali pērn triumfēja Āfrikas U-18 meistarsacīkstēs.

Gatavojoties PK izcīņai, latvieši aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja divas uzvaras. Vispirms divreiz tika atzīts Krievijas pārākums (66:74 un 95:97), pēc tam pret Lietuvu piedzīvota neveiksme (72:75) un izcīnīta uzvara (84:82), bet turpinājumā piedzīvoti zaudējumi Austrālijai (61:85) un Igaunijas U-20 izlasei (60:69). Noslēdzot gatavošanas Pasaules kausam, Latvija pārspēja vienaudžus no Ķīnas (94:76).

Latvijas U-19 izlasei PK nevarēs palīdzēt viens no tās potenciālajiem līderiem Artūrs Žagars, kuram rudenī tika veikta potītes operācija. Tiesa, valstsvienībai talkā devusies liela daļa no pērn sudrabu izcīnījušās komandas.

Puiši par pasaules čempionāta godalgām cīnīsies Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies līdz 7.jūlijam.

U-19 PK izcīņā puišu konkurencē Latvija būs pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 PK izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlasei:

Ojārs Bērziņš (Mursijas UCAM, Spānija), Rodrigo Būmeisters ("Jēkabpils"/"SMSCredit.lv"), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Spānija), Valters Vēveris, Armands Berķis (abi - Andoras "Morabanc", Spānija), Dāvids Vīksne ("Ventspils"), Adrians Šnipke, Edvards Mežulis (abi - "Latvijas Universitāte"), Oskars Hlebovickis ("Jūrmala"/"Betsafe"), Anrijs Miška (Salamankas "Tormes", Spānija), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife", Spānija / "Ogre"), Ričards Vitoļskis ("Ventspils Augstskola").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu