Kuruca pārstāvētā "Nets" Raselam piedāvājusi kvalifikācijas līgumu

CopyDraugiem X Whatsapp
D'Endželo Rasels
D'Endželo Rasels Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" izteikusi savam līderim D'Endželo Raselam kvalifikācijas piedāvājumu, tādējādi padarot viņu par ierobežoti brīvo aģentu, vēsta "The Athletic" žurnālists Šems Karanija.

Ar svētdienas vakaru pēc ASV laika atvērsies NBA brīvo aģentu tirgus, pie šāda statusa tiekot vairākām līgas zvaigznēm, tostarp latvietim Kristapam Porziņģim, kurš gan, visticamāk, paliks ar Dalasas "Mavericks" komandu.

Brīvā aģenta statusā šovasar būs arī Rasels, kuram nu piedāvāts kvalifikācijas līgums, kā rezultātā viņš ar svētdienas vakaru būs ierobežoti brīvā aģenta statusā. Basketbolists tik un tā varēs uzklausīt citu komandu piedāvājumus un tiem pat piekrist, taču "Nets" klubam būs 48 stundas laika, lai tiem pielīdzinātos un paturētu aizvadītajā sezonā pirmo reizi Visu zvaigžņu mačā spēlējušo aizsargu savā sastāvā.

Ja "Nets" nebūtu piedāvājusi Raselam kvalifikācijas piedāvājumu, viņš ar svētdienu kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, kas viņam bez kluba ziņas ļautu pārcelties uz jebkuru citu NBA komandu.

Rasela palikšana "Nets" sastāvā gan ir zem lielas jautājuma zīmes. Tiek uzskatīts, ka klubs par prioritāti izvirzījis brīvo aģentu Kairija Ērvinga un Kevina Duranta nolīgšanu, kamēr Raselam šādā gadījumā komandā vieta neatrastos. Ņujorkas vienība viņam piedāvājusi kvalifikācijas līgumu, lai vismaz varētu ar viņu vienoties par jaunu kontraktu, ja neizdodas vienoties ar Ērvingu.

Līdz ar kvalifikācijas piedāvājuma izteikšanu "Nets" ir laiks līdz pat 13.jūlijam. Ja pa to laiku izdodas vienoties ar Ērvingu un Durantu, kam ir diezgan liela ticamība, klubs var atsaukt tiesības uz Raselu un padarīt viņu par neierobežoti brīvo aģentu.

Rasels nupat aizvadīja savas NBA karjeras labāko sezonu. 23 gadus vecais saspēles vadītājs vidēji mačā iemeta 21,1 punktu un veica 7,0 rezultatīvas piespēles. Viņš arī bija galvenais iemesls, kāpēc "Nets" pirmo reizi kopš 2015.gada sasniedza izslēgšanas turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu