Pitsburgas "Penguins" aizmaina Keselu uz "Coyotes"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Fils Kesels.
Fils Kesels. Foto: nhl.com

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda aizmainījusi vienu no līderiem Filu Keselu uz Arizonas "Coyotes" vienību.

Pretējā virzienā devies centra uzbrucējs Alekss Galčeņuks un aizsargs Pjērs Olivjē-Žozefs. "Coyotes" bez Kesela ieguva arī aizsargu Deinu Birksu un aiznākamā gada drafta ceturtās kārtas izvēli.

Galčeņkus ar "Penguins" parakstījis līgumu uz nākamo sezonu, kurā saņems 4,9 miljonus ASV dolāru (4,3 miljonus eiro). 25 gadus vecais Galčeņuks piecas sezonas pēc kārtas katrā guvis vismaz 40 punktus, aizvadītajā gadā 72 dueļos iekrājos 19 vārtus un 22 rezultatīvas piespēles.

Savas pirmās sešas sezonas NHL viņš spēlēja Monreālas "Canadiens", bet aizvadītajā sezonā bija "Coyotes" sastāvā.

Savukārt 31 gadu vecais Kesels pēdējās četras sezonas pārstāvēja "Penguins", 2016. un 2017.gadā palīdzot tai triumfēt Stenlija kausa izcīņā. Aizvadītajā sezonā viņš regulārajā čempionātā 82 spēlēs guva 27 vārtus un veica 55 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" četros dueļos viņam bija pa vārtiem un piespēlei.

Kesels pēdējās sešas sezonas nav izlaidis nevienu regulārā čempionāta maču. Kopumā viņam ir šādas deviņas sezonas.

Pirms pievienošanās "Penguins" komandai amerikāņu uzbrucējs sešas sezonas pārstāvēja Toronto "Maple Leafs", bet pirms tam trīs gadus spēlēja Bostonas "Bruins" vienībā.

"Penguins" piedāvājusi arī Latvijas izlases uzbrucējam Bļugeram kvalifikācijas līgumu.

Ja 24 gadus vecais Bļugers piekritīs šim piedāvājumam, viņš ar "Penguins" klubu noslēgs vienas sezonas divvirzienu līgumu par 715 000 dolāriem (629 000 eiro).

Uzbrucējam pēc aizvadītās sezonas beidzās līgums ar "Penguins" un viņš šovasar kļūtu par ierobežoti brīvo aģentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu