Porziņģis parakstījis ar "Mavericks" līgumu 158 miljonu dolāru vērtībā (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis parakstījis jaunu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Dalasas "Mavericks" - 158 miljoni dolāru (139 miljoni eiro) piecos gados.

Līdz ar to 23 gadus vecais latvietis parakstījis visu laiku ienesīgāko līgumu valsts sporta vēsturē. Tāpat viņš ticis pie lielākā kontrakta "Mavericks" kluba vēsturē.

Iepriekš apjomīgākais līgums Latvijas sporta vēsturē piederēja nu jau bijušajam NBA basketbolistam Andrim Biedriņam, kurš 2008.gadā ar Goldensteitas "Warriors" vienojās par sešu gadu kontraktu 62 miljonu dolāru vērtībā.

Porziņģis pašlaik ir pilnībā atlabis no smagas ceļgala traumas, ko viņš guva pagājušā gada februārī. Šogad janvārī ievērojamā maiņas darījumā no Ņujorkas "Knicks" viņš nokļuva "Mavericks" komandā. Jau neilgi pēc maiņas Dalasas kluba vadība neslēpa, ka ar Latvijas basketbolistu rēķinās ilgtermiņā.

Latvietis nav spēlējis kopš 2018.gada 6.februāra, tomēr pēdējos mēnešos paudis apņēmību būt gatavs jau ar pirmssezonas nometnes pirmo dienu.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. 2017./2018.gada sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu