Gulbis pirms Vimbldonas čempionāta ATP rangā zaudē divas vietas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AP/Scanpix

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis divas vietas un tagad ieņem 92.pozīciju.

Iepriekš Gulbis vairākas nedēļas pēc kārtas ieņēma 90.pozīciju. Latvietis aizvada neveiksmīgu sezonu, jo visu turnīru ietvaros viņš šogad 25 mačos guvis tikai sešas uzvaras, turklāt pašlaik viņam ir piecu zaudējumu sērija.

Jau pirmdien Gulbis uzsāks sezonas trešo "Grand Slam" turnīru - Vimbldonas čempionātu, kur tiksies ar argentīnieti Leonardo Maijeru (ATP 59.).

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš atguvis vienu vietu un ieņem 664.pozīciju. Šobrīd latvieša kontā ir tikai viens punkts, tomēr šovasar rangā tiks atgriezta vecā sistēma, kur ATP punkti tiek piešķirti arī zemākās raudzes Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros, tāpēc gaidāms, ka latvietis papildinās savu punktu bagāžu, turklāt rangā atgriezīsies arī citi Latvijas tenisisti.

Savukārt ranga pirmajā desmitniekā šonedēļ izmaiņas nav notikušas.

Pagājušā gada rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš turklāt pēc gūtās uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā ir vēl vairāk nostiprinājies līderpozīcijā un to nav zaudējis arī pēc Francijas atklātā čempionāta, kur zaudēja pusfinālā. Otrais joprojām ir "French Open" čempions Rafaels Nadals no Spānijas, kamēr trešais ir šveiciešu leģenda Rodžers Federers. Viņam seko austrietis Dominiks Tīms un Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, bet sestais ir talantīgais grieķis Stefans Cicips, kamēr viņam seko japānis Kei Nišikori.

Astotais joprojām ir Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas, kamēr devītais ir krievs Karens Hačanovs, bet pirmo desmitnieku noslēdz itālis Fabio Fonjīni.

Talantīgais amerikāņu tenisists Teilors Frics un itālis Lorenco Sonego sestdien izcīnīja savus pirmos ATP titulus karjerās, viņiem esot labākajiem "ATP World Tour 250" raudzes sacensībās attiecīgi Īstbornā un Antaljā.

Gulbis šajā pavasarī atgriezās dubultspēļu rangā, kur pašlaik atrodas 340.vietā, atkāpjoties par vienu pozīciju, bet brāļi Mārtiņš un Jānis Podži ieņem attiecīgi 696. un 750.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu