Foto: Kuldīgā aizvadīts Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā

CopyDraugiem X Whatsapp

Svētdien Kuldīgā lieliskā atmosfērā Toms Skujiņš izcīnīja pārliecinošu uzvaru "Betsafe" Latvijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā elites grupas braucienā. Tikmēr U23 vecuma grupā nepārspēts izrādījās Alekss Jānis Ražinskis.

"Betsafe" Latvijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā kulminācija aizritēja svētdien, kad visas dienas garumā Kuldīgas pilsētā un tās apkārtnē notika grupas brauciena sacensības amatieriem, U23 un junioru grupu sportistiem. Papildus tam, azartiskā gaisotnē notika arī dipdap un bērnu velosacensības.

Elites grupā dalībnieku vidū bija visi labākie aktīvie šosejas riteņbraucēji, tostarp mājinieks Krists Neilands, "Tour de France" velobraucienā startēt gatavais Toms Skujiņš, vairāku UCI līmeņa velobraucienu godalgoto vietu ieguvējs Emīls Liepiņš un citi.

Elites un U23 grupu sportisti veica 166 kilometru garu distanci, kas bija sadalīta trijos Snēpeles apļos, kā arī piecos 8,5 kilometru garos Kuldīgas pilsētas apļos. Distances laikā ievērojamu kāpumu nebija, tomēr savu iespaidu atstāja vējš un spēcīgā svelme.

Trases pirmajā daļā izveidojās trīs sportistu liels atrāviens. No pamatgrupas aizbēga Andžs Flaksis, kuldīdznieks Viesturs Lukševics un Emīls Liepiņš. Sekotāji šajā reizē spēja sekmīgi sastrādāties, vērā ņemamu pārsvaru bēgļiem nedodot. Pārsvars svārstījās ap vienu minūti. Noslēdzošajā Snēpeles aplī situācija mainījās. Sekotāji sadeldēja pārsvaru līdz 15 sekundēm.

Sekoja Toma Skujiņa un Māra Bogdanoviča sekmīga pārcelšanās pie līderiem. Turpinājumā toni noteica Skujiņš, kurš no visiem vadošās grupiņas braucējiem bija vissvaigākais. Tempu neizturēja Lukševics, bet aiz viņa palika arī Bogdanvoičs. Vēl pirms iebraukšanas Kuldīgā solo izrāvienu veica "Trek - Segafredo" komandu pārstāvošais Toms Skujiņš. Neviens no sekotājiem viņam sekot nespēja.

Toms savu pārsvaru Kuldīgas ielās, līdzjutēju atbalstīts tikai palielināja. Izmaiņas arī sekotāju vidū. Pie Liepiņa un Flakša pārcēlās arī Krists Neilands, Aleksejs Saramotins un citi. Skujiņu vienatnē centās panākt 37 gadus vecais Saramotins, kurš ir tituliem bagātākais Latvijas čempionāta dalībnieks. Lai arī kā pieredzes bagātais braucējs necentās, pietuvoties lielisku sniegumu rādošajam Skujiņam viņš nespēja.

Vairāku simtu līdzjutēju gaviļu pavadībā Toms Skujiņš izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiona titulu grupas braucienā elites konkurencē. Trasē viņš pavadīja 3 stundas 54 minūtes un 21 sekundi. Otro vietu ieguva Aleksejs Saramotins, kurš prata palielināt savu vadību pār sekotājiem. Finišā viņu no Skujiņa šķīra 2 minūtes un 8 sekundes.

Pēdējā aplī no Neilanda un Liepiņa aizbēga Andžs Flaksis, kurš otro gadu pēc kārtas tika pie bronzas godalgas (+00:03:52). Iepriekšējo divu gadu čempions Krists Neilands tikmēr sacensības noslēdza ceturtajā vietā (+00:03:52). Labāko sešiniekā arī Emīls Liepiņš un Viesturs Lukševics.

U23 vērtējumā lielisks bija Alekss Jānis Ražinskis ("RRS/Purvciems"). Talantīgais sportists, kurš pērn uzvarēja junioru čempionātā, ar pirmo piegājiemu triumfēja arī U23 grupā. Otrā vieta Ērikam Tomam Gavaram.

Jauns dalībnieku rekords tika sasniegts amatieru braucienā, kur 95 kilometru garajā distancē startēja 130 riteņbraucēji. Snēpeles pauguros izveidojās piecu braucēju liela līderu grupa ar mājinieku Ģirtu Vēveru ("Evelo team"), Raivi Ritumu ("Dobeles dzirnavnieks/Feel Free"), Andri Balodi ("Virsotne/ Marmot"), Matīsu Zērvēnu ("Engures sportam") un Ēvaldu Pavlovu ("ZZK") tajā.

Iebraucot Kuldīgas pilsētas aplī, ko sportisti veica vienu pilnu reizi, līderu pārsvars pār peletonu sasniedza 50 sekundes. Pēdējos kilometros vadību uzņēmās Balodis, tomēr iegūt nopietnu pārsvaru viņam iegūt neizdevās. Kritienu tikmēr piedzīvoja Zērvēns.

Uzvarētāja liktenis noskaidrojās līderu grupas finiša spurtā. Tajā pārāks bija "ZZK" braucējs Ēvalds Pavlovs, kurš trasē pavadīja 2 stundas 13 minūtes un 45 sekundes. Otro vietu ieguva Raivis Ritums, bet trešais absolūtajā vērtējumā bija mājinieku favorīts Ģirts Vēvers. TOP 6 arī - Andris Balodis, Jānis Rubiks un Kristaps Knops.

Amatieru brauciena rezultāti pa vecuma grupām:

CFA:

  1. Ēvalds Pavlovs, ZZK, 02:13:45
  2. Raivis Ritums, Dobeles dzirnavnieks/ Feel Free, +00:00:00
  3. Jānis Rubiks, ZZK, +00:00:43

Master1:

  1. Juris Visockis, Doltcini Latvia Cycling team, 02:14:30
  2. Nauris Inovskis, Evelo team, +00:00:00
  3. Juris Mikulens, Fans, +00:00:00

Master2:

  1. Māris Kalveršs, Evelo team, 02:14:29
  2. Viesturs Lejiņš, Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree, +00:00:03
  3. Uldis Sedliņš, Engures sportam, +00:00:04

Master3:

  1. Ģirts Vēvers, Evelo team, 02:13:46
  2. Andris Balodis, Virsotne/ Marmot, +00:00:05
  3. Agnis Apse, Velolifestyle/ Smiltenes BJSS, +00:00:44

Master4:

  1. Oskars Gailišs, Doltcini Latvia Cycling team, 02:14:33
  2. Normunds Zviedris, ZZK, +00:00:01
  3. Egons Rozenfelds, Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree, +00:00:03

Master5:

  1. Jānis Bruzinskis, Virsotne/ Marmot, 02:14:33
  2. Aigars Zvingulis, Virsotne/ Marmot, +00:00:02
  3. Viktors Kalašņikovs, Veloclub, +00:00:04
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu