Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: kāršu jaukšana un mainīšana

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
Oļegs Laizāns
Oļegs Laizāns Foto: Optibet Virslīga (Facebook)

Kas bija nozīmīgākais aizvadītajā "Optibet" futbola virslīgas kārtā? Iespējams, ka čempiona "Riga FC" neliela atraušanās no tuvākajiem sekotājiem - 6 punktu pārsvars trešā riņķa sākumā nav nekas īpašs, bet tomēr tā vairs nav arī divvadība. 

Iespējams, ka FK "Ventspils" attapšanās pēc trim neuzvarētām spēlēm pēc kārtas, turklāt pēc 0:4 un 1:4 divās no tām - uzvara Jelgavā ventspilniekiem bija svarīga arī punktu krājuma papildināšanas ziņā, bet varbūt vēl svarīgāka pārliecības atgūšanā jeb psiholoģiskā ziņā.

Iespējams, ka Jūrmalas "Spartaka" pietuvošanās līderu duetam - uzvara ar 1:0 pār RFS ļāva jūrmalniekiem pietuvoties vicelīderim un tagad tos no RFS šķir tikai divi punkti. Jūrmalas "Spartaks" ir uzvarējis sešās no pēdējām astoņām spēlēm! Iespējams, ka tas ir vēl lielāks blīvums turnīra tabulas vidusdaļā - ceturto vietu no septītās šķir tikai četri punkti, bet no priekšpēdējās - tikai seši punkti.

Iespējams, ka bija vēl kaut kas, kas kādam citam liksies izcelšanas vērts, taču īpaši uzkrītoša, manuprāt, bija kāršu mainīšana un jaukšana - proti, jau notikušās un vēl tikai briestošās pārmaiņas komandu sastāvos.

Tā sauktajā pāreju logā tas nav nekas neparasts un tagad būs interesanti pavērot, cik veiksmīgs būs tas vai cits darījums. Piemēram, RFS rindās Slokā jau spēlēja visi četri jaunpienācēji ar pagājušā gada virslīgas labāko vārtu guvēju Darko Lemajiču priekšgalā, taču "uz sitienu" tas pozitīvu rezultātu nedeva un tas arī nav pārsteigums. Iespējams, ka pietrūka Tomāša Šimkoviča, ap kuru līdz šim arī tika veidota visa RFS komandas spēle.

RFS komandas spēlētāju soliņš ir tik garš un tur ir vairāki spēlētāji, kas gandrīz jebkurā citā komandā būtu pamatsastāvā, kamēr RFS rindās spēlē neregulāri, ka var rasties problēma ar lietderīgu visu spēlētāju izmantošanu. Vairāku spēlētāju nomaiņa sastāvā nevar neietekmēt komandas sniegumu - ir vajadzīgs laiks, kamēr jaunpienācēji sāk saprasties ar jaunajiem partneriem. Šajā ziņā nedaudz pārsteidz "Spartaks", kura rindās ļoti organiski iekļāvās abi valmierieši Klāvs Kramēns un Jānis Krautmanis, kā arī Verners Zalaks no BFC "Daugavpils".

Joprojām pārbaudē ārzemju klubā ir kanādietis Ričlords Ennins, nav vairs komandā pieredzējušā centra pussarga Vitālija Rečicka, tā ka nav jābūt gaišreģim, lai paredzētu, ka "Spartaka" rindās parādīsies jauni spēlētāji.

Pāreju logs būs vaļā līdz 19. jūlijam, tā ka klubiem vēl ir daudz laika, lai izvērstos, taču tajā pašā laikā - laika nav! Jo jāspēlē un punktus vajag tūdaļ un tagad, turklāt četriem klubiem jau nākamnedēļ būs pirmās spēles UEFA Čempionu līgā un Eiropas līgā.

Čempiona "Riga FC" rindās labi iekļāvies ukraiņu uzbrucējs Romāns Debelko, toties jau sākam piemirst, ka komandā ir arī Artūrs Karašausks... FK "Jelgava" rindās iekļaujas divi pieredzējuši centra pussargi Igors Kozlovs un jau pieminētais Rečickis. Grasās papildināt jeb pastiprināt (bet tas ne vienmēr ir viens un tas pats!) sastāvu FK "Liepāja", jau ir klāt jauni ārzemju futbolisti Valmierā, savukārt otru skaļāko šīs sezonas trokšņotāju BFC "Daugavpils" pametis tās uzbrukuma līderis Vugars Askerovs (pārcēlies uz FK "Liepāja"), Kolumbijā atgriezies Aleksis Ossa Lopess, turpretī no Ventspils mājās atgriezies uzbrucējs Kaspars Kokins (jau iepriekš atgriezās pieredzējušais Andrejs Kovaļovs).

Iespējams, ka būs vēl pārmaiņas, turklāt nav zināms, kā būs ar veselību vārtsargam Danilo Kučeram - iespējams, ka būs nepieciešama operācija...

FK "Ventspils" Eiropas kausu priekšvakarā papildināja pieredzējis ukraiņu vārtsargs Konstantīns Mahnovskis, jau iepriekš komandā atgriezās Daniils Ulimbaševs (un jau guva uzvaras vārtus Jelgavā), cerīgi iekļāvās komandas rindās brazīlietis Lukass Viljela, uzbrukuma līniju pastiprinās ukrainis Mihails Sergijčuks.

Visu un visus noteikti neesmu pieminējis, turklāt jaunas ziņas par kāda aiziešanu vai atnākšanu jeb kārtējo kāršu maiņu un jaukšanu var pienākt jebkurā mirklī. Komandu sastāvos ir arvien vairāk labojumu un svītrojumu, sastāvi gandrīz vai jāpārraksta no jauna, lai neapmaldītos pats savos labojumos - ar vairākām komandām jāsāk iepazīties gandrīz vai no jauna. Arī tā ir interesanta futbola sastāvdaļa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu