Graudiņa/Kravčenoka pasaules čempionāta grupu turnīru noslēdz ar trim uzvarām

CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa (no kreisās)  un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Kravčenoka Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka pirmdien Hamburgā svinēja uzvaru arī trešajā pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra mačā.

Graudiņa/Kravčenoka, kuras čempionātā izliktas ar 26.numuru, B apakšgrupas trešajā duelī ar 2-0 (21:14, 21:17) guva virsroku pār vācietēm Leoniju Kercingeri/Sāru Šnaideri, kurām meistarsacīkstēs ir 47.numurs.

Pirmajā setā Latvijas duets ātri iekrāja vairāku punktu pārsvaru, tomēr pretinieces ātri izlīdzināja cīņas gaitu un pietuvojās rezultātā (8:7). Seta turpinājumā Graudiņa/Kravčenoka panāca trīs punktu pārsvaru, bet vēlāk pēc četriem bezatbildes punktiem rezultāts bija jau 18:11 viņu labā. Setā Latvijas duets uzvarēja droši ar rezultātu 21:14.

Otrajā setā cīņas gaita bija līdzvērtīgāka, un Graudiņa/Kravčenoka pat nonāca iedzinējos ar diviem punktiem (7:9). Tomēr turpinājumā viņas pakāpeniski lauza cīņas gaitu un seta nogalē panāca drošu pārsvaru, gūdamas virsroku ar 21:17.

Pirmajā spēlē Latvijas sieviešu duets ar 2-0 (21:15, 21:16) pārspēja polietes Kingu Vojtašiku/Katažinu Kocjoleku, kurām piešķirts 23.numurs, bet otrajā duelī ar 2-0 (21:14, 21:15) apspēlēja ar otro numuru izliktās austrietes Katarinu Šicenhoferi/Lenu Plesučnigu.

Ar trim uzvarām trīs spēlēs Latvijas duets izcīnīja pirmo vietu B apakšgrupā, tālāk ar diviem panākumiem sekoja austrietes, viena uzvara bija vācietēm, bet polietes cieta trīs zaudējumus.

Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš pirmdien Hamburgā guva uzvaru arī otrajā pasaules čempionāta mačā.

K apakšgrupas mačā ar 11.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:19, 25:23) pieveica šveiciešus Adrianu Haidrihu/Mirko Gersonu, kuri sacensībās izlikti ar 35.numuru.

Čempionāta pirmajā spēlē Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:15, 21:15) pieveica čīliešus Ignasio Alehandro Zavalu/Gasparu Lammelu, kuriem ir 38.numurs.

Trešdien spēkosies ar kanādiešiem Semu Pedlovu/Semu Šekteru (14.), kuri turnīra ievadā divos setos zaudēja Šveices pārim.

Apakšgrupā pēc divām kārtām Samoilovs/Šmēdiņš ir pirmajā vietā, pa vienam panākumam guvuši Haidrihs/Gersons un Pedlovs/Šekters, kamēr čīlieši cietuši neveiksmes abās cīņās.

Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs turnīru sākuši ar divām uzvarām, tādējādi nodrošinot ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. Viņi nākamo spēli aizvadīs otrdien.

Pasaules čempionātā 48 pāri sadalīti 12 apakšgrupās pa četriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī četri no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificējas izslēgšanas sacensībām. Savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tiks salozētas pa pāriem un cīnīsies par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

Pasaules čempionāts Hamburgā notiks līdz 7.jūlijam. Pasaules čempionu titulus izcīnījušie dueti savām valstīm nodrošinās ceļazīmes uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā labākais duets no Latvijas bija Samoilovs/Šmēdiņš, kuri aizkļuva līdz turnīra astotdaļfinālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu