Vaņins: Man ir jāaizstāv Latvijas futbolistu intereses prēmiju jautājumā (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/LETA

Andrim Vaņinam kā Latvijas futbola izlases kapteinim ir jāaizstāv spēlētāju intereses valstsvienībā izmaksāto prēmiju jautājumā, uzsver vārtsargs.

Latvijas futbola izlase 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu iesākusi ar četriem zaudējumiem, turklāt jūnija mačos parādīja ļoti blāvu sniegumu pret Izraēlas un Slovēnijas valstsvienībām.

Jūnijā sarunā ar laikrakstu "Diena" Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs atklāja, ka valstsvienībā mainīta prēmēšanas sistēma, taču prēmijas pavisam atceltas nav.

"Prēmēšanas sistēma ir viena no lietām, kas kādam spēlētājam var uzjundīt emocijas," jūnijā domstarpības ar Vaņinu komentēja Gorkšs.

Tikmēr Vaņins sociālajā vietnē "Instagram" paziņoja, ka vēlas precizēt par viņu medijos izskanējušo informāciju.

"Pirmkārt, man vienmēr bija gods pārstāvēt savu dzimteni un valkāt Latvijas nacionālās komandas kreklu. Nacionālās izlases spēlēm man ir īpaša nozīme, un es vienmēr jūtu lielu lepnumu un atbildību. Pārstāvēt savu valsti man ir gods, nevis ienākumu avots. Jā, mums bija saruna ar prezidentu par izsaukuma naudu un prēmiju. Mēs aprunājāmies kā divi pieaugušie cilvēki un izteicām savu nostāju un domas. Kā komandas kapteinim man ir jāizvirza šādus jautājumus un jāaizstāv spēlētāju intereses. Šī summa neietekmēs manu finansiālo stāvokli, bet daudziem izlases spēlētājiem, kas pārstāv Latvijas klubus, tā ir nozīmīga," raksta Vaņins.

Futbolists arī uzsver, ka viņam nav nekādu pretrunu ar izlases galveno treneri Slavišu Stojanoviču vai LFF prezidentu.

"Komandas atmosfēra tagad patiešām nav labākā, bet tas ir saistīts tikai ar izlases rezultātiem. Puiši stipri pārdzīvo, vadība ir neapmierināta, un tas ir diezgan dabiski. Fanu kritika ir pamatota, un es pilnībā piekrītu tai. Mums visiem jācenšas mainīt situāciju, kurā mēs esam. Atbildība ir ikvienam, kas tajā kaut kādā veidā ir iesaistīts, un mums visiem ir jācenšas panākt šīs krīzes pārvarēšanu un izkļūt no tās kā uzvarētājiem," raksta Vaņins.

39 gadus vecais Vaņins Latvijas izlasē aizvadījis 98 spēles. Pēc Gorkša karjeras beigām viņš pārņēma valstsvienības kapteiņa pienākumus.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu