Eiropas čempionātā basketbolā dāmām tiek noskaidrotas vēl divas 1/4 finālistes

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Šodien Serbijas galvaspilsētā Belgradā tiks noskaidrotas vēl divas Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm ceturtdaļfinālistes.

Vispirms plkst.19 pēc Latvijas laika tiksies Slovēnija un Beļģija.

Beļģija D apakšgrupā bija otrā, bet Slovēnija C apakšgrupā ieņēma trešo vietu. Šī mača uzvarētāja ceturtdien ceturtdaļfinālā tiksies ar Franciju.

Beļģija pirms diviem gadiem izcīnīja savu pirmo godalgu augstākā līmeņa turnīros, tiekot pie bronzas Eiropas čempionātā. Gadu vēlāk Pasaules kausā beļģietes aizkļuva līdz pusfinālam, taču cieta divus zaudējumus un samierinājās ar ceturto vietu. Tikmēr Slovēnijas izlase spēcīgākajā sabiedrībā ir otro turnīru pēc kārtas, aizpērn ieņemot 14.vietu.

Otrā astotdaļfinālā plkst.21.30 tiksies Itālija un Krievija.

Itālietes C apakšgrupā bija otrās, bet krievietes D apakšgrupā ieņēma trešo vietu. Šī mača uzvarētāju ceturtdaļfinālā gaida 2017.gada Eiropas čempione Spānija.

Itālijas basketbolistes ir vēsturē pirmās Eiropas čempiones, bet 1938.gadā izcīnīto panākumu viņām nav izdevies atkārtot. Tāpat viņu kontā ir pa vienai sudraba un bronzas godalgai, kas izcīnītas attiecīgi deviņdesmitajos un septiņdesmitajos gados.

Tikmēr Krievija ir trīskārtēja Eiropas čempione, visus trīs titulus izcīnot no 2003. līdz 2011.gadam. Krievietēm ir arī trīs sudraba un divas bronzas medaļas, bet kopš triumfa 2011.gadā viņas ir bez godalgām.

Latvijas izlase pirmdien Rīgā astotdaļfinālā ar rezultātu 62:77 piekāpās Zviedrijai, kas ceturtdien ceturtdaļfinālā tiksies ar Serbiju. Tikmēr Lielbritānija ar rezultātu 92:71 pārspēja Melnkalni, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, kur ceturtdien spēkosies ar Ungāriju.

Eiropas 37.meistarsacīkstes sieviešu komandām notiks līdz svētdienai Rīgā notika divi no četriem grupu turnīriem, kā arī norisinājās divas no četrām astotdaļfināla spēlēm. Divi grupu turnīri risinājās Serbijas pilsētās Nišā un Zreņaninā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas risināsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Latvija kontinenta meistarsacīkstes uzņēma otro reizi vēsturē - pirmā reize bija 2009.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu