Ko pirmās NBA brīvo aģentu tirgus dienas atnesušas Dalasai?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Maksimilāns Klēbers (no kreisās) un Dvaits Povels
Maksimilāns Klēbers (no kreisās) un Dvaits Povels Foto: AP/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" pirmajās brīvo aģentu tirgus dienās ieguvusi vairākus labus spēlētājus, turpinot būvēt 2019./2020. gada sezonas komandas modeli. Ar ko līdz šim Teksasas klubs jau paguvis vienoties? 

Lielākais "Mavericks" komandas ieguvums ir Porziņģis, kurš likšot savu parakstu (to varēs izdarīt no 6. jūlija) uz piecu gadu kontraktu par 158 miljoniem ASV dolāru. 

Porziņģis parakstīs lielāko līgumu Baltijas sporta vēsturē un arī "Mavericks" kluba vēsturē. 

Kluba vadība iepriekš vairākkārt izteikusies, ka savu tuvāko gadu nākotni cer saistīt ar gados jauniem talantiem, pie kuriem ir pieskaitāms Porziņģis un arī slovēņu brīnumbērns Luka Dončičs, kurš tika nosaukts par pagājušās sezonas NBA labāko debitantu. 

Nesen "Mavericks" panāca jaunu vienošanos ar 27 gadus veco spēka uzbrucēju Dvaitu Povelu, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja nozīmīgu lomu Dalasas rindās. Viņš parakstīs trīs gadu līgumu par 33 miljoniem ASV dolāru. 2018./2019. gada sezona Povelam bija veiksmīgākā viņa karjerā. Basketbolists vidēji mačā guva 10,6 punktus un savāca 5,3 atlēkušās bumbas zem groziem. 

Pēc vienas sezonas prombūtnes "Mavericks" rindās atgriezies snaiperis Sets Karijs (Stefana Karija brālis), kurš nākamo četru gadu laikā tiks pie 32 miljoniem ASV dolāru. Viņš ir zināms, kā teicams tālmetienu izpildītājs. Iepriekšējā sezonā 28 gadus vecais Karijs realizēja 45,0% trīspunktu metienus, kas bija trešais labākais rādītājs visā līgā. 

Arī nākamajā sezonā Dalasas formā varēs redzēt pieredzējušo Dž. Dž. Barea, kas "Mavericks" spēlē kopš 2006. gada. Viņš 2011. gadā palīdzēja Teksasas klubam triumfēt NBA čempionātā. 35 gadus vecais Barea ir stabils spēlētājs, uz kuru var paļauties. 

Tāpat "Mavericks" vienojusies ar spēka uzbrucēju/centru Maksimilānu Klēberu, kam tiek paredzēta vieta aiz Porziņģa muguras. Līgums ar 27 gadus veco basketbolistu tiks noslēgts uz četriem gadiem par 33 miljoniem ASV dolāru. Vācijas basketbolists "Mavericks" pārstāvējis iepriekšējās divas sezonas. Pēdējā no tām viņš vidēji mačā guva 6,8 punktus, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,1 metienu.

Vēl Ziemeļamerikas medijos klīst runas, ka uz Dalasu varētu pārcelties kanādiešu uzbrucējs/centrs Kellijs Oliniks, kā arī slovēņu saspēles vadītājs/aizsargs Gorans Dragičs, kuram ir ļoti laba saikne ar Dončiču. Abi spēlētāji bija galvenie vezuma vilcēji 2017. gada Eiropas čempionātā, kurā pārsteidzoši triumfēja tieši Slovēnija. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu