Brazīlija pārspēj Argentīnu un sasniedz "Copa America" finālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi (otrais no kreisās)
Lionels Mesi (otrais no kreisās) Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas futbola izlase otrdien Dienvidamerikas valstsvienību turnīra "Copa America" pusfinālā ar 2:0 (1:0) principiālā cīņā pārspēja Argentīnu un iekļuva finālā.

Šī mača rezultātu ar sitienu no vārtu priekšas jau 19.minūtē atklāja Gabriēls Žezūss, pēc kura lieliskas piespēles pretuzbrukumā 71.minūtē rezultātu dubultoja šī gada UEFA Čempionu līgas uzvarētājs Robērtu Firminu.

Tiesa, šajā mačā tālu no vārtu guvumiem nebija arī Argentīna, taču Serhio Agvero un Lionels Mesi trāpīja pa vārtu konstrukciju.

Šī bija pirmā reize, kad abas izlases aizvadīja savstarpēju maču kādā no nozīmīgākajiem turnīriem. Iepriekš tas bija 2007.gadā, kad Brazīlija bija pārāka "Copa America" finālā.

"Copa America" finālā mājiniece Brazīlija tiksies ar Čīles un Peru pusfināla pāra uzvarētāju.

Bez Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) valstīm turnīrā bija uzaicinātas piedalīties arī divas izlases no Āzijas Futbola konfederācijas (AFC). Tiesa, Japānas un Kataras futbolisti palika ārpus ceturtdaļfināla.

Turnīrā piedalījās kopumā 12 komandas, kas bija sadalītas trīs apakšgrupās. Katras grupas divas labākās un arī divas veiksmīgākās trešo vietu ieguvējas sasniedza ceturtdaļfinālu.

Pirms trim gadiem "Copa America" turnīrā triumfēja Čīle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu