LU basketbola komanda saglabās kodolu, uzteic Latvijas-Igaunijas līgas izveidi

CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola komanda "Latvijas Universitāte".
Basketbola komanda "Latvijas Universitāte". Foto: https://www.bk.lu.lv/

Basketbola komanda "Latvijas Universitāte" (LU) nākamsezon saglabās vienības kodolu, jo tikai viens spēlētājs no pērnā sastāva absolvējis augstskolu, sarunā ar portālu TVNET sacīja vienības galvenais treneris Guntis Endzels. Viņš arī izcēla Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas izveidi, kas esot nākusi par labu vietējam klubu basketbolam.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas debijas sezonā LU komanda finišēja 11.vietā 15 vienību konkurencē, nesasniedzot izslēgšanas turnīru. Savukārt Latvijas čempionāta ieskaitē komanda piedalījās izslēgšanas mačos, kur ceturtdaļfinālā piekāpās bronzas sērijas dalībniecei "Jūrmala"/"Betsafe".

LU komandas līderi aizvadītajā sezonā bija Linards Jaunzems un Renārs Birkāns. Kā pastāstīja treneris Endzels, Jaunzems šovasar absolvēja augstskolu, bet pārējie turpina studēt, paliekot komandā.

"Tikai Linards šogad pabeidza augstskolu. Visi pārējie no pagājušās sezonas sastāva ir aktīvi studenti. Noteikti būs kādi papildinājumi - jaunie studenti. Tomēr kodols paliks no iepriekšējās sezonas," sacīja LU komandas galvenais treneris. 

Šobrīd Andrians Šnipke un Edvards Mežulis pārstāv Latvijas U-19 izlasi Pasaules kausa (PK) izcīņā Grieķijā, bet Jaunzems, Birkāns, Kārlis Žunda, Aivis Lēmanis, Jānis Gertners, Rendijs Feikners un Roberts Krastiņš jau ceturtdien Itālijā uzsāks cīņas 30.Vasaras universiādē, Latvijas studentu izlases sastāvā, kuru vadīs tieši Endzels.

Treneris Endzels veltīja labus vārdus Latvijas-Igaunijas līgas izveidotājiem, jo sportiski šāds projekts esot ļoti noderīgs.

"Domāju, ka šīs līgas izveide ir ieguvums abām pusēm. Es jau sen deklarēju, ka labāk spēlēt divreiz ar ārzemju komandām, nevis četras reizes ar vienām un tām pašām Latvijas vienībām. Ir interesanti, jo Igaunijā gandrīz visi labākie basketbolisti pārstāv vietējos klubus. Plus, vēl katrā komandā ir labi leģionāri. Jaunajiem Latvijas spēlētājiem tā ir ļoti laba skatuve," sacīja basketbola stratēģis.

Aizvadītās sezonas problēmas tiesnešu darbībās Endzels gan atteicās komentēt, sakot, ka "visi jau pieļauj kļūdas". Komforts izbraukumā esot atkarīgs no katras komandas rocības. LU komanda nedzīvojot viesnīcās, vien dodoties uz spēli tās norises dienā, bet pēc tās atgriežas Rīgā. 

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pirmajā sezonā uzvarēja basketbola klubs "Ventspils", kas finālā uzvarēja vēlākos Latvijas čempionus "VEF Rīga". Igaunijas labākais klubs Tallinas "Kalev/Cramo", kuru nākamsezon trenēs bijušais "Ventspils" pārstāvis Roberts Štelmahers, izcīnīja līgas bronzas godalgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu