Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs izslēgšanas spēlēs tiksies ar Brazīlijas pāriem

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš
Mārtiņš Pļaviņš Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistu pāri Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs noskaidrojuši savus izslēgšanas spēļu pārus.

Pasaules čempionātā ar 11. numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš K apakšgrupā trīs spēlēs izcīnīja divus panākumus, ieņemot otro vietu, kas ļāva izvairīties no pārspēļu turnīra, automātiski kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Tikmēr Pļaviņš/Točs, kuri izlikti ar 23. numuru, demonstrēja šādu pašu sniegumu B apakšgrupā un arī iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā.

Pļaviņš/Točs izslēgšanas spēlēs spēkosies ar Brazīlijas pāri Pedro Solbergu Salgado un Vitoru Gonšalvešu Felipi, kuri turnīrā izsēti ar 24. numuru. Brazīlieši A apakšgrupā trijos mačos izcīnīja divas uzvaras un ieņēma otro vietu.

Savukārt otrs Latvijas pāris Samoilovs/Šmēdiņš izslēgšanas spēļu pirmajā mačā spēkosies ar Andrē Lojolu Šteinu un Žeorži Vanderleju no Brazīlijas, kuriem turnīrā piešķirts 17. numurs. Brazīlijas pāris H apakšgrupā trijās spēlēs tika pie diviem panākumiem, ieņemot otro vietu.

Tāpat šajā turnīrā piedalās arī sieviešu pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, kuras trešdien uzsāk sacensību izslēgšanas spēļu turnīru.

Pasaules čempionātā 48 pāri tika sadalīti 12 apakšgrupās pa četriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī četri no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificējās izslēgšanas sacensībām. Savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tiks salozētas pa pāriem un cīnījās par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

Pasaules čempionāts Hamburgā notiks līdz svētdienai. Pasaules čempionu titulus izcīnījušie dueti savām valstīm nodrošinās ceļazīmes uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā labākais duets no Latvijas bija Samoilovs/Šmēdiņš, kuri aizkļuva līdz turnīra astotdaļfinālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu