Vimbldonas organizatori atņem Tomičam piešķirto naudas balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Bernards Tomičs
Bernards Tomičs Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijas tenisistam Bernardam Tomičam prestižā Vimbldonas turnīra organizatori atņēmuši piešķirto naudas balvu.

Tomičs, kurš šobrīd ATP rangā ir 96.vietā, bet savulaik bija pat 17.pozīcijā, turnīra pirmajā kārtā 58 minūtēs ar 2-6, 1-6, 4-6 piekāpās francūzim Žo Vilfrīdam Tsongam, kurš ir pasaules 72.rakete.

Vimbldonas turnīra organizatori uzskatīja, ka Tomičs apzināti aizvadījis vāju spēli, tāpēc viņam atņemta iepriekš piešķirtā prēmija 45 000 mārciņu (50 000 eiro) apmērā.

Šis bija īsākais mačs turnīra vēsturē kopš 2004.gada, kad šveicietis Rodžers Federers 54 minūtēs tika galā ar Kolumbijas tenisistu Alehandro Falju.

Savukārt Tomičs jau iepriekš ticis sodīts par vājo sniegumu sacensībās, jo pirms diviem gadiem viņš atzina, ka "Grand Slam" turnīra cīņa ar Mišu Zverevu bijusi garlaicīga, tāpēc austrālietis notēlojis savainojumu.

Tikmēr pēc zaudējuma Tsongam austrālietis piebilda, ka neesot bijis gatavs mačam.

"Es nospēlēju briesmīgi. Ļoti slikti atsitu bumbas un pat neredzēju viņa servi - diezgan šausmīgs mačs," teica tenisists.

Tomēr spēles tiesnesis Tomiča sniegumu gan tā nevērtēja, tāpēc Vimbldonas turnīra rīkotāji publicēja paziņojumu, kurā izskaidrots lēmums atņemt sportistam prēmiju.

"Ikvienam spēlētājam "Grand Slam" turnīros ir jādemonstrē sava profesionalitāte," teikts paziņojumā. "Tiesneša vērtējumā Tomičs spēlē pret Tsongu šādu sniegumu nerādīja, tāpēc sportistam piešķirts 45 000 mārciņu liels naudas sods, kas tiks iekasēts no piešķirtās balvas."

Vimbldonā tiek aizvadīts sezonas trešais no četriem "Grand Slam" turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu