Titulētais Marejs ar uzvaru atgriežas Vimbldonas tenisa kortā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Endijs Marejs
Endijs Marejs Foto: AFP/SCANPIX

Titulētais britu tenisists Endijs Marejs ceturtdien ar uzvaru atgriezās Vimbldonas čempionāta tenisa kortā.

Prestižajā Vimbldonas čempionātā Marejs dubultspēļu turnīra pirmās kārtas mačā duetā ar francūzi Pjēru Igo Ebēru ar 4-6, 6-1, 6-4, 6-0 apspēlēja rumāni Mariusu Copilu un Igo Umbēru no Francijas, to paveicot divarpus stundu laikā.

Marejam šī bija atgriešanās Vimbldonā, bet jūnijā viņš kopā ar spāni Felisiāno Lopesu pamanījās uzvarēt ATP turnīrā Londonā. Pirms tam viņš nebija spēlējis kopš janvāra vidus, kad viņš piedzīvoja zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Tobrīd pastāvēja liela iespējamība, ka gurna problēmu dēļ viņam karjera šosezon būs jānoslēdz, tomēr pēc veiksmīgas operācijas brits ir atgriezies kortā un varētu nākotnē startēt arī vienspēlēs.

Pagaidām Marejs, lai pārlieku nenoslogotu ķermeni, koncentrējas dubultspēlēm, turklāt kopa ar titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu viņš Vimbldonā sacentīsies arī jaukto pāru mačos.

"Šādas spēles ļoti palīdz," pēc ceturtdienas uzvaras teica Marejs. "Mača gaitā tikai kļuvām labāki. Katra reize, kad atrodos uz korta, ir lieliska. Atkal varu spēlēt tenisu un nejust sāpes. Prieks ir atgriezies. Cerams, mans gurns vēl kādu laiku jutīsies labi."

Vimbldonas vienspēlēs Marejs par čempionu kļuvis 2013. un 2016.gadā, bet karjeras laikā 32 gadus vecais brits kopumā guvis 45 ATP titulus, no kuriem trīs bijuši "Grand Slam".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu