Voins: Gandarījuma par Eiropas čempionāta rezultātu, protams, nav (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Valdis Voins
Valdis Voins Foto: Edijs Pālens/LETA

2019. gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāts Latvijas valstsvienībai noslēdzās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, komandai paliekot ārpus ceturtdaļfināla dalībniecēm. Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins atzīst, ka gandarījuma par Eiropas čempionāta rezultātu nav, bet ir vēlme revanšēties.

"Sportiskā ziņā olimpiskā cikla sākumā valstsvienība plānu pārpildīja – 2017. gadā Eiropas čempionātā tika izcīnīta 6. vieta un ceļazīme uz Pasaules kausa izcīņu. Otrā daļa nepiepildījās, tāpēc gandarījuma nav un nevar būt. Saprotu līdzjutēju emocijas, taču basketbola vidē svarīgi nošķirt subjektīvas kļūdas un neizdarības, no objektīvām problēmām, kurām vajadzīgs ilgs un pacietīgs risinājums," intervijā LBS mājas lapā sacīja Voins. 

Latvijas sieviešu izlase Eiropas čempionāta četrās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru. Pēc pēdējās spēles par atkāpšanos no galvenā trenera posteņa paziņoja valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. 

"Čempionāta plānotajā budžetā iezīmējies apmēram 200 000 eiro deficīts. Reālos skaitļus uzzināsim, kad būs saskaitīti visi izdevumi un ieņēmumi. Visas saistības ar sadarbības partneriem LBS nokārtos," norāda Voins. "Tikko Rīgā parakstījām aizdevuma līgumu ar Starptautisko Basketbola federāciju un šodien arī saņēmām daļu no nepieciešamajiem līdzekļiem."

Eiropas čempionāta spēles Rīgā nebija īpaši apmeklētas, ko arī prognozējusi LBS vadība. 

Jau pirmās spēles sākumā savainojumā iedzīvojās viena no līderēm - Kristīne Vītola, kas turpmāk čempionātā vairs nevarēja piedalīties. Traumas dēļ čempionāts secen gāja Aijai Putniņai, bet personīgu iemeslu dēļ čempionātā nespēlēja arī potenciālā līdere Anete Šteinberga. 

"Bija vairākas sarunas dažādā sabiedrībā, bija individuālas sarunas ar spēlētāju un treneri. Arī pats personīgi tikos ar Aneti. Neieslīgšu sīkumos un negrasos meklēt vainīgos, bet veidojot komandu ir svarīgi savstarpēji ievērot norunātas robežas," teica Voins. "Ja par tām vienoties neizdodas, pierunāšana neko labu nedos. Vēlēšanās spēlēt komandā ir dzelžains priekšnoteikums, lai būtu panākumi. Ja tās kādā brīdī nav, labāk ņemt pauzi."

Par komandas sniegumu un rezultātu lems Treneru komisijā un LBS valdē.

"Skaidrs, ka gandarījuma par rezultātu nav ne spēlētājām, ne treneriem, jo visi gribēja tikt uz Tokiju un šis mērķis nav sasniegts. Bet sarunās pēc čempionāta neskanēja savstarpēji pārmetumi – ir vēlme revanšēties," atzīst Voins. 

Eiropas čempionāts noslēgsies 7. jūlijā. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu