Otrs kandidāts Latvijas basketbola izlases galvenā trenera amatam ir itālis Trinkjēri

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrea Trinkjēri.
Andrea Trinkjēri. Foto: https://www.brosebamberg.de/

Divi pēdējie kandidāti uz Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatu ir vietējais speciālists Roberts Štelmahers un itālis Andrea Trinkjēri, sarunā ar Valdi Valteru rubrikā "Ģenerāļa stūrmaņi" atklāja valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

Tas, ka viens no diviem kandidātiem uz Latvijas izlases trenēšanu ir Tallinas "Kalev/Cramo" galvenais treneris Štelmahers, bija zināms jau iepriekš. To vairākkārt publiski apstiprinājis arī pats Štālbergs.

Viņš arī paudis, ka otrs kandidāts ir ārzemju speciālists, bet apzināti neatklāja detaļas par šo treneri, kas varētu dot mājienus par speciālista identitāti.

Tagad kļuvis zināms, ka šis treneris ir savulaik Bambergas "Brose" ar Jāni Strēlnieku sastāvā vadījušais Trinkjēri.

50 gadus vecais Trinkjēri pagājušajā sezonā trenēja Serbijas basketbola flagmani Belgradas "Partizan". Karjeras laikā viņš trenējis arī Itālijas, Grieķijas un Krievijas klubus.

No 2013. gada janvārim līdz 2014. gada jūnijam Trinkjēri bija arī Grieķijas vīru izlases galvenais treneris.

2018. gada 1. novembrī itālis parakstīja triju gadu līgumu ar "Partizan" klubu.

Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: FIBA (www.championsleague.basketball)

Kā jūnijā neoficiālā sarunā ar TVNET pauda Štālbergs, nevienam no aptaujātajiem Latvijas izlases basketbolistiem nav pretenziju pret galvenā trenera amata kandidātiem. Arī Kristapa Porziņģa brālis Jānis Porziņģis sarunas laikā Liepājā esot veltījis labus vārdus abiem speciālistiem.

Štālbergs paudis, ka jaunā Latvijas vīru izlases galvenā trenera vārds kļūs oficiāli zināms jau tuvākajā laikā.

No 2010. līdz 2017. gada Latvijas izlasi ļoti sekmīgi vadīja Ainars Bagatskis. Pēc viņa amatā stājās Arnis Vecvagars, kura vadībā Latvijas izlase šogad nekvalificējās Pasaules kausa finālturnīram. Latvijas Basketbola savienība (LBS) lēma sadarbību ar Vecvagaru neturpināt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu