Latvijas kausa futbolā astotdaļfinālos salozēti trīs virslīgas pāri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Optibet Virslīga (Facebook)

Latvijas kausā futbolā piektdien notikušajā astotdaļfināla izlozē noskaidrojušies izslēgšanas turnīra pāri, kur trijos no astoņiem savā starpā spēkosies Latvijas futbola virslīgas komandas.

Sacensību astotdaļfināla pāri tika noteikti ar izlozes palīdzību. Ja vienā pārī izlozēta virslīgas komanda ar zemākas līgas klubu, laukuma saimnieki ir zemākās līgas vienība. Trešajā posmā jeb astotdaļfinālā dalībnieki netika izsēti.

Pēc piektdienas Latvijas kausa astotdaļfināla izlozes noskaidrojies, ka turnīra ceturtdaļfinālu noteikti sasniegs viena no otrās līgas komandām, jo piektdien vienā pārī tika izlozētas "LDz Cargo/DFA" un Liepājas "Karosta" komandas, tāpat trijos no astoņiem pāriem izlozēti tikai virslīgas klubi.

Citā astotdaļfināla duelī tiksies "Optibet" Latvijas futbola virslīgas vienības Jūrmalas "Spartaks" un "Daugavpils". "Spartaks" šobrīd čempionāta tabulā ieņem trešo vietu, bet daugavpilieši atrodas septītajā pozīcijā. Abas vienības šosezon pēdējo reizi tikās jūnija vidū, kad pārliecinoši labāka ar 3:0 izrādījās "Spartaks" vienība.

Tāpat vēl viena virslīgas spēle sagaidāma starp "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA), kas spēkosies ar šobrīd otrajā vietā esošo RFS. Abas vienības šosezon tikušās jau divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm.

Trešais virslīgas komandu duelis astotdaļfinālā būs starp "Metta" un "Jelgavas" vienībām. Abi klubi šosezon tikušies divas reizes, abās panākumu gūstot "Metta" vienībai. "Jelgava" pašlaik virslīgā ieņem astoto vietu, bet par diviem punktiem mazāk ir jau pieminētajai "Mettai", kas ieņem pēdējo, devīto pozīciju.

Tikmēr liels pārbaudījums būs pirmās līgas vienībai "Tukums 2000", kas astotdaļfinālā pretim saņēma virslīgas piektās vietas ieguvēju "Ventspils". Zīmīgi, ka tukumnieki šosezon pirmajā līgā cīnās bez zaudējumiem, tikmēr "Ventspils" pēc neveiksmīgā sezonas sākuma spējusi pakāpties par pāris vietām turnīra tabulā.

Savukārt pagājušā gada virslīgas un arī Latvijas kausa ieguvēji "Riga" astotdaļfinālā tiksies ar pirmās līgas otrajā vietā esošo "Super Nova". Galvaspilsētas komanda pašlaik ir vietējā čempionāta līdervienība.

Citā pārī pirmās līgas trešajā vietā esošā "Smiltene" savā laukumā uzņems virslīgas klubu "Liepāja", kas šosezon čempionātā ieņem sesto vietu. Visbeidzot "JDFS Alberts" spēkosies ar Māra Verpakovska pārstāvēto "Caramba", kas spēlē otrajā līgā, bet kausa izcīņā komanda aizvadījusi jau trīs mājas spēles, tāpēc astotdaļfinālā tai būs jāspēlē viesos. "JDFS Alberts" šosezon cīnās pirmajā līgā un pašlaik atrodas ceturtajā vietā.

Iepriekš jau ziņots, ka Latvijas kausa futbolā fināls šogad notiks 26.oktobrī Jelgavā. Titula cīņa notiks Zemgales Olimpiskā centra stadionā. Iepriekšējo un vienīgo reizi Latvijas kausa fināls tur notika 2014.gadā, kad mājiniece "Jelgava" pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "Skonto".

Latvijas kausa izcīņa šogad ieguvusi titulsponsoru - "11 TV" - tādējādi tā sauksies "Viensviens" Latvijas kauss futbolā.

Pērn par Latvijas kausa čempioni pirmo reizi vēsturē kļuva "Riga" vienība, kas finālspēlē tikai pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "Ventspili".

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 37 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 11 dažādas vienības.

Turnīra titulētākā komanda ir vairs neeksistējošā "Skonto", kas no 1992. līdz 2012.gadam turnīrā triumfēja astoņas reizes.

Pērn turnīra finālspēle risinājās Daugavas stadionā Rīgā.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tika iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tika noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu