Visockis-Rubenis: Puiši cīnījās līdz galam un tika atalgoti

CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Artūrs Visockis-Rubenis
Basketbola treneris Artūrs Visockis-Rubenis Foto: FIBA.com

Latvijas U-19 basketbola izlases sastāva rotāciju piektdien notikušajā Pasaules kausa (PK) mačā ar Ķīnu ietekmēja taktika, pēc uzvaras pauda valstsvienības galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Latvijas U-19 basketbola izlase piektdien Grieķijā PK ceturtdaļfināla mačā par 9.-16.vietu ar rezultātu 87:84 (24:23, 22:21, 19:20, 22:20) pārspēja Ķīnas izlasi, gūstot pirmo panākumu sacensībās.

Latvijas izlases sastāvā 29 punktus iemeta Valters Vēveris, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet Adrians Šnipke izcēlās ar 22 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr viens no šīs valstsvienības līderiem Artūrs Kurucs laukumā pavadīja vien desmit minūtes un 39 sekundes, jo basketbolists pirmajā puslaikā nopelnīja nesportisko un tehnisko piezīmi, tiekot izraidīts no zāles.

"Ilgi un smagi nākusi tik ļoti vajadzīgā pirmā uzvara. Paldies kuplajam atbalstītāju pulkam, kas mūs atbalstījuši gan veiksmīgās, gan neveiksmīgās dienās un šodien palīdzēja to izcīnīt," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Visocka-Rubeņa teikto.

"Ojāram Bērziņam sakrājušās mikrotraumas, vēl priekšā U-18 čempionāts, tāpēc viņu pasaudzējām. Citādi sastāva rotāciju ietekmēja taktika - gribējām pēc iespējas ilgāk spēlēt ar mazo sastāvu, savukārt aizsardzībā pret Ķīnas komandas līderi labu darbu paveica Dāvids Vīksne," pauda treneris

"Bija veiksmīgas epizodes, bija neveiksmīgas, kuras lielākoties sev sagādājām paši. Paldies puišiem, kuri ar pretiniekiem un sevi cīnījās līdz galam un šoreiz tika atalgoti. Gatavosimies nākamajai cīņai," uzsvēra Visockis-Rubenis.

Spēle par 9.-12.vietu Latvijas izlasei paredzēta sestdien.

Latvijas jaunie basketbolisti grupu turnīrā zaudēja visās trijās spēlēs un ieņēma pēdējo vietu B grupā - 79:93 pret Mali, 52:81 pret Austrāliju un 76:78 pret Kanādu, savukārt astotdaļfinālā tika piedzīvots graujošs zaudējums ar 66:116 pret ASV izlasi.

Pirms diviem gadiem par Pasaules kausa ieguvēju U-19 vecuma grupā gan kļuva Kanāda, bet ASV bija uzvarējusi iepriekšējās divas reizes.

Latvijas juniori tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā ieguva, pērn izcīnot otro vietu Eiropas U-18 čempionātā.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu