Bļugera pārstāvētā "Penguins" pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Salivanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Maiks Salivans
Maiks Salivans Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" uz četriem gadiem pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Maiku Salivanu, ziņo klubs.

Iepriekšējais līgums beigsies pēc nākamās sezonas, tādējādi vienošanās ar 51 gadu veco amerikāņu speciālistu pagarināta līdz 2023./2024.gada sezonas beigām.

Salivans pie "Penguins" stūres stājās 2015.gada decembrī, nākamajos divos gados aizvedot komandu līdz diviem Stenlija kausa tituliem pēc kārtas.

Kopš tā brīža komanda guvusi 994 vārtus, kas ir dalīts labākais rezultāts līgā, uzvarējusi 174 spēlēs, kas dod trešo vietu, kā arī tikusi pie panākumiem 38 Stenlija kausa cīņās, tuvāko konkurenti apsteidzot par deviņām uzvarām.

Pirms stāšanās pie Pitsburgas komandas stūres viņš pussezonu vadīja fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Vilksbāres/Skrentonas "Penguins".

Salivanam jau bija pieredze NHL kluba galvenā trenera amatā, jo 2003./2004. un 2005./2006.gada sezonā viņš vadīja Bostonas "Bruins" komandu, bet 2013./2014.gada sezonā viņš uz sešām spēlēm bija Vankūveras "Canucks" galvenā trenera vietas izpildītājs, kamēr diskvalifikāciju izcieta Džons Tortella.

Tāpat viņš strādājis arī Tampabejas "Lightning", Ņujorkas "Rangers" un Čikāgas "Blackhawks" treneru kolektīvos, kā arī vadījis ASV izlasi.

Karjeras laikā Salivans pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadīja vairāk nekā 700 spēles.

Pitsburgas komanda aizvadītajā sezonā savā divīzijā ieņēma trešo vietu, bet Stenlija kausa izcīņā pirmajā kārtā ar 0-4 atzina Ņujorkas "Islanders" pārākumu.

"Penguins" nesen piedāvāja Latvijas izlases uzbrucējam Bļugeram kvalifikācijas līgumu.

Ja 24 gadus vecais Bļugers piekritīs šim piedāvājumam, viņš ar "Penguins" klubu noslēgs vienas sezonas divvirzienu līgumu par 715 000 dolāriem (629 000 eiro).

Uzbrucējam pēc aizvadītās sezonas beidzās līgums ar "Penguins" un viņš šovasar kļūtu par ierobežoti brīvo aģentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu