Ventspilī un Rīgā aizvadīs futbola virslīgas spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Jelgava" futbolisti
FK "Jelgava" futbolisti Foto: FK Jelgava/Facebook

Ventspilī un Rīgā sestdien aizvadīs divas "Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēles.

Vispirms plkst.17 "Ventspils" olimpiskā centra "Ventspils" stadionā uzņems "Metta" vienību. Šī cīņa būs vērojama "Best4Sport TV Extra" kanālā, kas bez maksas pieejams lietotnē "Shortcut".

"Ventspils" savās pirmajās divās jūnija spēlēs cieta smagus zaudējumus, pēc tam cīnījās neizšķirti 2:2 ar Jūrmalas "Spartaku", bet iepriekšējā kārtā ar 2:1 izrāva uzvaru pār "Jelgavu".

Tikmēr "Metta" bija izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, kam sekoja bezvārtu neizšķirts ar "Daugavpili", bet iepriekšējā cīņā tika ciests smags zaudējums čempionei "Riga".

"Ventspils" šonedēļ paziņoja par gruzīnu aizsarga Giorgi Mčedlišvili un brazīliešu pussarga Žuāna Ananiasa Žordāna nolīgšanu, turpinot bruņošanos Eirokausiem.

Sakrāto brīdinājumu dēļ Kurzemes komandai nevarēs palīdzēt Ingars Sarms Stuglis, bet "Metta" vienībā šī paša iemesla dēļ nespēlēs Kristaps Liepa.

Pirmajā aplī pārāki ar 2:0 bija "Ventspils" futbolisti, bet otrajā aplī "Metta" revanšējās ar 2:1, uzvaru kompensācijas laikā izraujot Normundam Uldriķim.

Tikmēr otrā mačā RFS stadionā "Arkādija" plkst.19 uzņems "Jelgavu". Šo cīņu tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

RFS futbolisti pēdējās 11 spēlēs svinējuši tikai divas uzvaras, kā dēļ atstāta pirmā vieta kopvērtējuma tabulā. Galvaspilsētas komandai šobrīd ir divi zaudējumi pēc kārtas - 1:2 pret "Liepāju" un 0:1 pret "Spartaku".

Tikmēr jelgavnieki pēc Oļega Kubareva stāšanās pie stūres svinēja divas uzvaras pēc kārtas, bet iepriekšējā cīņā ar 1:2 atzina "Jelgavas" pārākumu.

RFS komanda pēdējā laikā ievērojami papildinājusi sastāvu. Šonedēļ komandai pievienojās 2018.gada Latvijas labākais futbolists Dāvis Ikaunieks, bet pirms tam komandu papildināja izlases pussargs Andrejs Cigaņiks, lietuviešu aizsargs Edvīns Girdvainis, kā arī serbu uzbrucējs Andrija Kaluderovičs.

No "Riga" komandas pārgāja vēl viens serbu uzbrucējs Darko Lemajičs, bet no "Spartaka" izīrēts horvātu pussargs Tins Vukmaničs.

Arī "Jelgavai" ir ievērojamas izmaiņas sastāvā. Zemgaliešiem pievienojies Igors Kozlovs, komandā atgriezies Artis Jaudzems, kā arī pievienojušies ukraiņu un baltkrievu futbolisti.

RFS vienībai šajā mačā nevarēs palīdzēt savulaik "Jelgavā" spēlējušais pussargs Gļebs Kļuškins, kurš sakrājis brīdinājumus.

Abu komandu savstarpējās spēlēs pirmajā aplī ar 2:1 uzvarēja RFS, bet otrajā aplī vienības cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0.

Šī virslīgas kārta iesākās ceturtdien, kad čempione "Riga" savā laukumā nospēlēja 0:0 ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", bet piektdien "Liepāja" mājās cīnījās 2:2 ar Jūrmalas "Spartaku". Šo kārtu izlaiž "Daugavpils".

"Riga", RFS, "Ventspils" un "Liepājas" komandām šīs ir pēdējās spēles pirms nākamnedēļ gaidāmā starta Eirokausos.

Ar 38 punktiem 19 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, kurai ar 31 punktu 18 mačos seko RFS. Trešā ar 30 punktiem ir Jūrmalas "Spartaks" vienība, bet tālāk ar 26 punktiem ir "Valmiera Glass"/ViA.

Aiz pirmā četrinieka ar 24 punktiem ir "Ventspils" un "Liepāja", septītā ar 21 punktu ir "Daugavpils", bet turnīra tabulā ar 19 punktiem "Jelgava" ir astotā, kamēr "Metta" izcīnījusi 17 punktus un atrodas pēdējā pozīcijā.

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu