Mirotičs no NBA pārceļas pie Šmita uz Barselonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikola Mirotičs
Nikola Mirotičs Foto: AFP/SCANPIX

Vairākus gadus Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pavadījušais uzbrucējs Nikola Mirotičs atgriezies Eiropā un pievienojies latvieša Rolanda Šmita pārstāvētajam Spānijas grandam Barselonas "Lassa", informē klubs.

Līgums ar 28 gadus veco Spānijas izlases basketbolistu noslēgts līdz 2022.gadam ar iespēju to pagarināt vēl par sezonu. Lai gan finansiālās detaļas šim kontraktam netiek atklāts, neoficiāla informācija iepriekš vēstīja, ka Mirotičs ar Barselonas klubu vienojies par sadarbību vairāku desmitu miljonu eiro apmērā.

Iepriekšējās piecas sezonas Mirotičs pavadīja NBA, kur pārstāvēja Čikāgas "Bulls", Ņūorleānas "Pelicans" un Milvoki "Bucks" komandas. Kopumā NBA regulārajā čempionātā viņš aizvadījis 319 spēles, kurās guvis 12,3 punktus, bet izslēgšanas turnīrā 40 mačos viņam caurmērā 9,6 punkti.

Pirms pārcelšanās uz Ziemeļameriku Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā dzimušais Mirotičs pārstāvēja principiālo "Lassa" pretinieci Madrides "Real".

Kopā ar Spānijas izlasi Mirotičs pirms trim gadiem izcīnīja Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzu, bet vēl viņa kontā ir arī 2015.gada Eiropas čempionāta zelts.

"Lassa" šajā starpsezonā pamatīgi uzlabojusi sastāvu, jo tai pievienojušies arī tādi basketbolisti kā Brendons Deiviss (iepriekš spēlēja Kauņas "Žalgiris") un Korijs Higinss (Maskavas CSKA), kā arī noslēgts jauns līgums ar francūzi Tomā Ertelu.

Nesen Barselonas klubs vienojās arī par jaunu kontraktu ar galveno treneri Svetislavu Pešiču.

Izskanējusi arī neoficiāla informācija, ka "Lassa" vēlas nolīgt pieredzējušo spāni Po Gasolu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu