"Ventspils" kompensācijas laikā izrauj uzvaru pār "Metta"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Ventspils" futbolisti
FK "Ventspils" futbolisti Foto: FK Ventspils

"Ventspils" komanda sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēlē savā laukumā ar 2:1 (1:0) uzvarēja "Metta" vienību, panākumu nesošos vārtus gūstot vien kompensācijas laikā.

Ventspilniekiem abas reizes precīzs sestdien bija Daniils Ulimbaševs.

Mačs sākās diezgan līdzvērtīgā cīņā, turklāt "Ventspils" bija spiesta regulāri aizsargāties pret "Metta" futbolistiem. Tiesa, rezultātu atklāja Kurzemes klubs, kad 22.minūtē atzīmējās Ulimbaševs. Pirmā puslaika turpinājumā rezultāts palika nemainīgs, lai gan iespējas gūt vārtus bija arī viesiem no Rīgas.

Arī otrajā puslaikā aizritēja diezgan līdzvērtīga cīņa, bet "Metta" pamanījās panākt izlīdzinājumu, kad pretuzbrukumā viens pret "Ventspils" vārtsargu Vjačeslavu Kudrjavcevu izskrēja Kgotso Masangane, viņam 70.minūtē panākot neizšķirtu. Mača izskaņā izteikts pārsvars gan piederēja ventspilniekiem, kuri savu skatītāju priekšā centās izraut uzvaru.

Lai arī šķita, ka spēle varētu noslēgties neizšķirti, pēc spraigas cīņas vārtu priekšā 92.minūtē 2:1 panāca Ulimbaševs, gūdams savus otros vārtus mačā.

"Ventspils" savās pirmajās divās jūnija spēlēs cieta smagus zaudējumus, pēc tam cīnījās neizšķirti 2:2 ar Jūrmalas "Spartaku", bet iepriekšējā kārtā ar 2:1 izrāva uzvaru pār "Jelgavu". Tikmēr "Metta" bija izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, kam sekoja bezvārtu neizšķirts ar "Daugavpili", bet iepriekšējā cīņā tika ciests smags zaudējums čempionei "Riga" (0:4).

Pirmajā aplī pārāki ar 2:0 bija "Ventspils" futbolisti, bet otrajā aplī "Metta" revanšējās ar 2:1, uzvaru kompensācijas laikā izraujot Normundam Uldriķim.

Tikmēr otrā mačā RFS sestdien stadionā "Arkādija" uzņem "Jelgavu". Šo cīņu tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Šī virslīgas kārta iesākās ceturtdien, kad čempione "Riga" savā laukumā nospēlēja 0:0 ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", bet piektdien "Liepāja" mājās cīnījās 2:2 ar Jūrmalas "Spartaku". Šo kārtu izlaiž "Daugavpils".

"Riga", RFS, "Ventspils" un "Liepājas" komandām šīs ir pēdējās spēles pirms nākamnedēļ gaidāmā starta Eirokausos.

Ar 38 punktiem 19 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, kurai ar 31 punktu 18 mačos seko RFS. Trešā ar 30 punktiem 19 mačos ir Jūrmalas "Spartaks" vienība, bet tālāk ar 27 punktiem ir "Ventspils".

Piekto pozīciju ar 26 punktiem 18 cīņās ieņem "Valmiera Glass"/ViA, kurai divus punktus zaudē "Liepāja", septītā ar 21 punktu ir "Daugavpils", bet turnīra tabulā ar 19 punktiem "Jelgava" ir astotā, kamēr "Metta" izcīnījusi 17 punktus un atrodas pēdējā pozīcijā.

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu