Medijs: Strēlnieks karjeru turpinās spēcīgajā Maskavas CSKA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks ir tuvu līguma parakstīšanai ar Krievijas spēcīgo klubu Maskavas CSKA, kas aizvadītajā sezonā kļuva par ULEB Eirolīgas un VTB Vienotās līgas čempionu, vēsta portāls "Eurohoops".

Pašlaik 29 gadus vecais Strēlnieks iepriekšējās divas sezonas aizvadīja titulētajā Grieķijas klubā Pirejas "Olympiakos". Līgums bija uz divām sezonām, līdz ar to Latvijas basketbolists šovasar var izskatīt citu komandu piedāvājumus.

Ārzemju medijos iepriekš izskanēja informācija, ka Strēlnieks varētu pievienoties Spānijas klubam "Valencia", Grieķijas vienībai Atēnu "Panathinaikos" vai arī pārcelties uz Jāņa Timmas pārstāvēto Maskavas "Himki".

Taču tagad parādījusies informācija, ka Strēlnieks pievienosies CSKA, kas ir viens no bagātākajiem basketbola klubiem Eiropā. Tiek lēsts, ka Latvijas basketbolists parakstīs divu gadu līgumu, sezonā saņemot atalgojumu aptuveni viena miljona eiro apmērā. 

Strēlnieka aģents Artūrs Kalnītis svētdien savā "Twitter" kontā veica ierakstu: "Vēl viens Eirolīgas līgums parakstīts. Šis ir patiešām īpašs. Vēl vienas komandas paziņojums gaidāms otrdien. Mīlu savu darbu!"

Savukārt savā "Instagram" kontā Kalnītis atklājis, ka par Strēlnieku liela interese esot no 8 komandām.

CSKA pavasarī izcīnīja Eiropas kubu basketbolā prestižāko trofeju, kļūstot par ULEB Eirolīgas čempioni.

Maskavas CSKA nesen šķīrās no Francijas saspēles vadītāja Nando De Kolo, kurš pievienojies Turcijas spēcīgajam klubam Stambulas "Fenerbahce Beko".

Šovasar CSKA varētu atstāt pieredzējušais Serhio Rodrigess. Viņam gan ir vēl līgums ar Maskavas klubu uz nākamo sezonu, taču "Eurohoops" vēsta, ka Spānijas saspēles vadītāju vēlas iegūt Malagas "Unicaja". 

Aizvadītā sezona Strēlniekam noslēdzās priekšlaicīgi, jo viņš guva traumu Latvijas izlases sastāvā, cīnoties pret Melnkalnes valstsvienību 2019. gada pasaules kausa kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā spēlē.

Strēlnieks šosezon ULEB Eirolīgā aizvadīja 20 spēles, vidēji guva 8,8 punktus, veica 2,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas.

Savukārt Grieķijas čempionātā Latvijas basketbolists 13 mačos vidēji guva 6,3 punktus un veica 2,3 rezultatīvas piespēles.

Strēlnieks karjerā divas reizes nosaukts par Latvijas labāko basketbolistu - 2015. un 2018. gadā.

Saspēles vadītājs profesionāla basketbolistu karjeru sāka "Ventspils" komandā, bet turpinājumā spēlējis ārzemju klubos - Sanktpēterburgas "Spartak" (Krievija), Kijevas "Budiveļņik" (Ukraina) un Bambergas "Brose" (Vācija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu