Skujiņš un "Trek-Segafredo" ieņem 18.vietu "Tour de France" komandu braucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Reuters/LETA

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš un profesionālā vienība "Trek-Segafredo" svētdien Briselē ieņēma 18.vietu "Tour de France" otrajā posmā, kurā notika sacensības komandu braucienā.

Komandu braucienā uzvaru svinēja "Jumbo-Visma" vienība, kas 27,6 kilometrus garo distanci veica 28 minūtēs un 57 sekundēs.

Tikmēr 20 sekundes lēnāka bija "Ineos" vienība, kuras sastāvā ir pērnā gada čempions Džeraints Tomass, bet trešo vietu ieņēma "Deceuninck - Quick Step", kas bija vēl sekundi lēnāka.

Savukārt "Trek-Segafredo" uzvarētājiem zaudēja vienu minūti un 18 sekundes, kas deva 18.vietu 22 komandu konkurencē.

Sestdien par pirmā posma uzvarētāju kļuva nīderlandietis Mike Tēnisens no "Jumbo-Visma" komandas, kurš tādējādi saglabājis vadību kopvērtējumā. Tā kā "Jumbo-Visma" uzvarēja arī vienību sacensībās, tad viņa tuvākie sekotāji ir komandas biedri, kuri nīderlandietim zaudē desmit sekundes.

Tikmēr Skujiņš kopvērtējumā ieņemot septiņas minūtes un 46 sekundes, kas dod 176.vietu. Pirmajā posmā latvietis cīnījās ar vēdera problēmām, kā rezultātā ieņēma 165.vietu.

Šogad "Tour de France" velobrauciens norisinās jau 106.reizi. Sacensības 21 posma garumā tiks noslēgtas 28.jūlijā.

Šīs būs kalnainākais "Tour de France" tā pastāvēšanas vēsturē. Dalībniekiem būs jāšķērso 30 kategorizētie kāpumi, bet piecu posmu finiši būs jāveic kalnos, no kuriem trīs būs augstāki par 2000 metriem virs jūras līmeņa.

Šī gada Latvijas čempions grupas braucienā Skujiņš prestižajā velobraucienā piedalās otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš debitēja Francijas tūrē, kurā no piektā līdz devītajam posma bija līderis kalnu karaļa ieskaitē. Augstāko vietu Skujiņš izcīnīja 15.posmā, kurā finišēja piektais, bet noslēgumā kopvērtējumā latvietis bija 82.pozīcijā.

Pērn par uzvarētāju tika kronēts brits Džeraints Tomass.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu