Latvijas 3x3 basketbolisti zaudē Pasaules tūres posma ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš
Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars, svētdien Mehiko cieta zaudējumu Pasaules tūres posma ceturtdaļfinālā.

Latvijas komanda, kas turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, ar 13:21 piekāpās pasaules vadošajai vienībai "Novi Sad" no Serbijas.

Mača ievadā Krūmiņš ar diviem soda metieniem panāca 3:1, tāpat divi punkti vēlāk komandas šķīra pēc Mieža izpildītā tālmetiena (5:3). Turpinājumā pretinieki guva četrus bezatbildes punktus, bet Čavars ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu - 7:7. Tomēr cīņas otrajā daļā serbi pakāpeniski palielināja pārsvaru un svinēja uzvaru ar 21:13.

Pirmajā mačā Latvijas komanda ar 22:10 uzveica "Olivia" vienību no Argentīnas, kurai piešķirts 11.numurs. Savukārt otrajā duelī latvieši ar 19:21 piekāpās ASV vienībai "NY Harlem", kurai ir sestais numurs.

"Rīga Ghetto Basket" apakšgrupā ieņēma otro vietu, tādējādi ceturtdaļfinālā pretī stājās "Novi Sad" vienība.

Aprīlī "Rīga Ghetto Basket" komanda Dohā pirmo reizi triumfēja Pasaules tūres posmā, bet pirms mēneša Ķīnas pilsētā Čendu izcīnīja sudrabu. Tāpat latvieši guva sudraba medaļas arī Pasaules kausa finālā.

"Riga Ghetto Basket" pagaidām nodrošināta līdzdalība Pasaules tūres turnīros arī Debrecenā (27.-28.augustā) un Naņdzjinā (12.-13.oktobrī). Par iespēju startēt citos posmos vēl jācīnās "Challenger" sērijas turnīros.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu