Brazīlijas futbolisti triumfē "Copa America" turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Brazīlijas izlases futbolisti
Brazīlijas izlases futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Brazīlijas futbola izlase svētdien savās mājās triumfēja Dienvidamerikas valstsvienību turnīrā "Copa America".

Turnīra finālā Brazīlijas futbolisti ar 3:1 (2:1) pieveica Peru.

Šīs spēles rezultātu 15.minūtē atklāja brazīliešu futbolists Evertons, bet 44.minūtē pazīstamais Paolo Gverrero ar 11 metru soda sitiena palīdzību rezultātu uz tablo līdzsvaroja. Tiesa, vēl pirms lielā pārtraukuma Brazīlija vadību atguva, kad 48.minūtē precīzi sita šī gada Anglijas čempions Gabriēls Žezūss.

Tiesa, 70.minūtē Brazīlija palika mazākumā, jo par sitienu ar elkoni otro dzelteno kartīti nopelnīja Žezūss. Panākumu mājinieki gan nosargāja, turklāt 90.minūtē Rišarlisons realizēja "pendeli" un panāca jau 3:1.

Līdz ar to Brazīlija par "Copa America" ieguvēju kļuvusi jau devīto reizi, tomēr iepriekšējo reizi tas izdevās salīdzinoši tālajā 2007.gadā. Kopā tā laika brazīlieši nebija sasnieguši pat pusfinālu.

Nākamais "Copa America" norisināsies jau nākamgad.

Sestdien trešo vietu šajā turnīrā izcīnīja Argentīna, kas ar 2:1 pārspēja iepriekšējo divu turnīru čempioni Čīli.

Bez Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) valstīm turnīrā bija uzaicinātas piedalīties arī divas izlases no Āzijas Futbola konfederācijas (AFC). Tiesa, Japānas un Kataras futbolisti palika ārpus ceturtdaļfināla.

Turnīrā piedalījās kopumā 12 komandas, kas bija sadalītas trīs apakšgrupās. Katras grupas divas labākās un arī divas veiksmīgākās trešo vietu ieguvējas sasniedza ceturtdaļfinālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu