Alžīrija un Madagaskara iesoļo Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mohameds Jatara un Rijāds Mahrezs
Mohameds Jatara un Rijāds Mahrezs Foto: Reuters/ScanPix

Alžīrijas un Madagaskaras futbola izlases svētdien Ēģiptē iekļuva Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfinālā.

Viena no turnīra favorītēm Alžīrija savā astotdaļfināla spēlē ar 3:0 (1:0) droši uzveica Gvineju.

Uzvarētājiem pa vārtiem guva Jusefs Belaili, Rijāds Mahrezs un Adams Unass, kurš ar precīzu sitienu izcēlās vien piecas minūtes pēc nākšanas laukumā.

"Domāju, ka aizvadījām diezgan labu maču pret cienījamu komandu. Esmu priecīgs, ka mums izdevās uzvarēt vienību, pret kuru to nav viegli paveikt," teica Mahrezs.

Ceturtdaļfinālā Alžīrija tiksies ar Kotdivuāru vai Mali, kas savstarpēju spēli aizvadīs pirmdien.

Savukārt Madagaskara astotdaļfinālā ar pēcspēles 11 metru sitienu palīdzību pieveica Kongo Demokrātisko Republiku. Pēc pamatlaika un papildlaika rezultāts bija neizšķirts 2:2 (1:1), bet "pendelēs" ar 4:2 uzvarēja Madagaskara.

Kongo gan šajā mačā izglābās no neveiksmes jau pamatlaikā, jo 90.minūtē 2:2 panāca Šansels Mbemba.

Zīmīgi, ka Madagaskara šogad piedzīvo debiju Āfrikas Nāciju kausa izcīņā, bet jau pirmajā reizē tā sasniegusi ceturtdaļfinālu. Tajā tai pretī stāsies Gana vai Tunisija.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā piedalījās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīru sasniedza grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās izlases no trešo pozīciju guvušajām komandām.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa Ēģiptē norisināsies līdz 19.jūlijam.

Sākotnēji Nāciju kausa izcīņas rīkošana tika uzticēta Kamerūnai, taču tā kavējās ar termiņiem, un bija bažas par drošību. Līdz ar to prestižākais izlašu turnīrs Āfrikā tika pārcelts uz Ēģipti.

Ēģipte Āfrikas Nāciju kausa izcīņu rīko piekto reizi vēsturē. Šeit turnīrs norisinājās arī 1959., 1974., 1986. un 2006.gadā.

Tieši Ēģipte ar septiņām zelta medaļām ir Nāciju kausa titulētākā komanda. Iepriekšējā turnīrā, kas notika aizpērn Gabonā, triumfēja Kamerūna.

Tiesa, šogad Ēģipte un Kamerūna nespēja pārvarēt izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu