Bļugers turpinās spēlēt Pitsburgas "Penguins"

CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas izlases uzbrucējs Teodors Bļugers jau tuvāko dienu laikā parakstīs jaunu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Pitsburgas "Penguins", kurā pagājušajā sezonā aizvadīja karjerā pirmos mačus pasaules hokeja Mekā, liecina TVNET rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Jūnija izskaņā Ziemeļamerikas mediji ziņoja, ka "Penguins" izteikusi latvietim kvalifikācijas līguma piedāvājumu. 

Ja 24 gadus vecais Bļugers piekritīs šim piedāvājumam, viņš ar "Penguins" klubu noslēgs vienas sezonas divvirzienu līgumu par 715 000 dolāriem (629 000 eiro). 

Tagad TVNET kļuvis zināms, ka jaunais līgums tiks izziņots tuvāko pāris dienu laikā, Bļugeram paliekot Pitsburgā. Hokejistu pārstāvošā puse apstiprināja, ka šāds potenciālais scenārijs jau drīzumā realizēsies.

Bļugers vasarā trenējās Minesotā, viņa starpsezonas prioritāte bija jauna līguma parakstīšana tieši ar "Penguins" klubu.

Centra uzbrucējs pagājušajā sezonā debitēja NHL un 28 spēlēs guva sešus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles. Lielu daļu sezonas viņš pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandas sastāvā 45 mačos atzīmējās ar 21 vārtu guvumu un 18 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat Bļugers šajā pavasarī palīdzēja Latvijas izlasei pasaules čempionātā, septiņos mačos izceļoties ar vieniem vārtiem un trim piespēlēm.

"Penguins" sistēmā uzbrucējs spēlējis jau četras sezonas. Pitsburgas klubs viņu 2012. gada draftā izvēlējās ar 52. numuru, bet pēc tam viņš četrus gadus pavadīja koledžu čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu