Rallijā Estonia atgriezīsies japānis Takamoto Katsuta

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jaanus Ree, Red Bull Media

Rallijā Estonia, kas norisināsies jau šajā nedēļas nogalē cita starpā startēt paredzējis arī Toyota Gazoo Racing izaicinājuma programmas dalībnieks, japānis Takamoto Katsuta.

Katsuta šajā rallijā pirmo reizi startēs ar pilnīgi jaunu Ford Fiesta R5, bet viņa stūrmanis būs Daniels Barits. Trīs nedēļas vēlāk duets ar šo pašu auto dosies uz Somijas ralliju.

Rallijā Estonia Katsuta pārstāvēs Tommi Mäkinen Racing vienību, bet viņa sacīkšu auto sagatavošanu rūpēsies igauņu rallista Marko Martina komanda MMMotorsport.

Jāpiebilst, ka Katsuta Igaunijā jau startēja 2016.gadā un, kā saka pats sportists, šīs sacensības viņam daudz ko iemācījušas.

Foto: Jaanus Ree, Red Bull Media

"Šī man būs otrā reize rallijā Estonia. Pirmo reizi es atceros tādēļ, ka tā izmainīja manu attieksmi. Es toreiz divas reizes nobraucu no ceļa. Bija manas karjeras pats sākums, un vienmēr centos sasniegt maksimumu. Pēc rallija Estonia es sapratu, ka man jāmainās. Tagad nevaru vien sagaidīt, kad atkal izbraukšu tajos ātrumposmos, un tas būs labs tests pirms Somijas rallija. Braucēji mūsu klasē ir ļoti spēcīgi, tādēļ cīņas būs loti interesantas. Nevaru arī sagaidīt, kad varēšu izmēģināt jauno R5 klases Fiesta. Man prieks atgriezties Igaunijā, ļoti cienu šo valsti, jo šeit dzimuši Ots Tanaks un Marko Martins, kas manā karjerā snieguši milzu atbalstu," - tā Katsuta.

"Katsutas atgriešanās ir lieliskas ziņas. Viņš Daniels Barits un Fiesta R5 ir ļoti interesanta kombinācija. Viņš kā sportists ir audzis, viņa attīstība bijusi nepārtraukta, un es uzskatu, ka tuvākajā nākotnē viņu redzēsim WRC," stāsta rallija Estonia direktors Urmo Āva. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu