Kurtinaitis: Dairim Bertānam ir spēcīgs raksturs

CopyDraugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns (no labās)
Dairis Bertāns (no labās) Foto: Reuters/ScanPix

Dairis Bertāns un Jānis Timma ir īsti cīnītāji, uzskata Krievijas basketbola kluba Maskavas apgabala "Himki" galvenais treneris lietuvietis Rims Kurtinaitis.

Bertāns un Timma šovasar katrs noslēdzis divu gadu līgumu ar "Himki" komandu. Arī treneris Kurtinaitis vienojies ar Maskavas klubu par divu gadu kontraktu. 

2010./11.gada sezonā Lietuvas speciālists neilgu brīdi bija "VEF Rīga" stūrmanis. Tolaik komandā spēlēja arī Bertāns.

"Pazīstu Dairi jau ļoti ilgu laiku - kopš brīža, kad strādāju "VEF Rīga" komandā. Es viņu no uzbrūkošā aizsarga pārveidoju par saspēles vadītāju, kas bija abpusēji veiksmīgs lēmums," kluba paziņojumā norāda Kurtinaitis.

"Dairis ir kļuvis pieredzējušāks, kā arī labāk iemācījies redzēt un saprast spēli. Viņu šobrīd redzu kā uzbrūkošo aizsargu, bet neviens nav pasargāts no traumām, tāpēc nepieciešamības gadījumā viņš var uzņemties arī saspēles vadītāja pienākumus. Dairis ir labs snaiperis, turklāt apveltīts ar ātrumu un spēcīgu raksturu. Kopā ar Jāni Timmu viņi ir īsti cīnītāji."

Tikmēr pats Bertāns pauda prieku par pievienošanos "Himki" organizācijai.

"Ar Kurtinaiti strādājām jau "VEF Rīga" laikos. Viņš daudz strādāja, lai attīstītu manu karjeru. Esmu priecīgs, ka varēšu spēlēt tik spēcīgā komandā un palīdzēt tai sasniegt lielus mērķus," teica Bertāns.

Līdz ar to Bertāns atgriezīsies ULEB Eirolīgā, kur nākamsezon spēlēs "Himki" klubs, kā arī startēs VTB Vienotajā līgā. Šogad vienība šajā turnīrā finālā zaudēja Maskavas CSKA, kam nupat pievienojās cits latvietis Jānis Strēlnieks.

No līgumsaistībām ar 29 gadus veco Bertānu nupat atteicās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņūorleānas "Pelicans".

Bertānam nebija garantēta līguma ar "Pelicans", jo pavasarī viņš vienojās par kontraktu pēc sistēmas 1+1. Klubam bija tiesības pašam izlemt, vai turpināt sadarbību ar latvieti. "Pelicans" neiekļāva latvieti sastāvā dalībai Vasaras līgā, tādējādi vēl vairāk pastiprinot bažas par viņa nākotni komandā.

Aizvadītajā sezonā Bertāns laukumā bija 12 NBA spēlēs, caurmērā nospēlējot gandrīz 14 minūtes.

Bertāns pirms tam pusotru sezonu pavadīja Itālijas A sērijas klubā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Aizvadītajā sezonā latvietis 22 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 6,4 punktus. Ar 53,62% realizēto tālmetienu viņš bija labākais snaiperis Eirolīgā.

Savukārt Itālijas A sērijā rūjienietim 17 spēlēs caurmērā bija 5,7 punkti un 48,7% realizēti tālmetieni.

Tikmēr NBA latvieša precizitāte strauji kritās, jo viņš realizēja vien 29,4% tālmetienu un vidēji mačā guva vien 2,8 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu