Bagatskis kļūst par Ukrainas vīriešu basketbola izlases galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ainars Bagatskis
Ainars Bagatskis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas basketbola speciālists Ainars Bagatskis oficiāli kļuvis par Ukrainas vīriešu basketbola izlases galveno treneri, pirmdien vēstīja portāls "ukrbasket.net".

Bagatskis ar Ukrainas basketbola federāciju vienojies par divu gadu sadarbību, bet jau šī gada novembrī viņa vadītā valstsvienība uzsāks dalību 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Speciālista galvenais uzdevums būšot aizvest Ukrainas izlasi līdz Eiropas čempionāta finālturnīram.

Vēl šī gada janvārī Bagatskis tika atbrīvots no Vācijas kluba Bambergas "Brose" galvenā trenera amata, ko viņš ieņēma kopš pagājušā gada jūnija.

Savukārt pēc 2017.gada Eiropas čempionāta Bagatskis neturpināja sadarbību ar Latvijas izlasi, kuru bija trenējis kopš 2010.gada.

Viņš izlasi vadīja četros Eiropas čempionātu finālturnīros, ar katru turnīru komandai progresējot. Tā 2011.gadā Latvija ieņēma 22.vietu, pēc diviem gadiem bija 11.pozīcijā, 2015.gadā palika astotā, bet 2017.gada rudenī izcīnīja piekto vietu. Zīmīgi, ka vēl četras reizes Bagatskis finālturnīrā startēja kā spēlētājs.

Bagatskis trenera karjeras laikā vadījis klubus Gruzijā un Ukrainā, tostarp Kijevas "Budiveļņik", ko divreiz aizveda līdz valsts čempionu godam. Tāpat viņš strādājis arī ar Latvijas klubiem "Barons" un "Valmiera", slaveno Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", Krievijas vienībām Krasnojarskas "Jeņisej" un "Ņižņij Novgorod", kā arī bijis Turcijas kluba Stambulas "Dariššafaka" treneru kolektīvā un vadījis Izraēlas grandu Telavivas "Maccabi FOX".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu