Vimbldonas turnīra organizatori sodījuši Fonjīni un Viljamsu (1)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: Reuters/ScanPix

Prestižā Vimbldonas tenisa turnīra organizatori piesprieduši naudas sodus itāļu tenisistam Fabio Fonjīni un amerikānietei Serēnai Viljamsai.

Itālis saņēmis 3000 dolāru (nepilnus 2700 eiro) lielu naudas sodu par saviem asajiem izteikumiem. Fonjīni aizvadītās nedēļas nogalē trešajā kārtā piedzīvoja zaudējumu, bet mača laikā itālis esot iekliedzies:

"Es vēlos, lai šis klubs uzsprāgtu!"

Fonjīni kortā bija manāmi iekarsis, bet pēc notikušā incidenta sportists atzina, ka jūtas vainīgs un atvainojas par izdarīto.

"Nezinu, kas notika kortā, tomēr, ja kāds jūtas aizvainots - es atvainojos. Lielākoties laukumā esam aizsvilušies," teica itālis.

Par nesportisko rīcību tenisists pirmdien no organizatoriem saņēma sodu. Tāpat pastāv iespēja, ka nākamo divu gadu laikā itālim nāksies izlaist divus "Grand Slam" turnīrus, jo jau iepriekš 2017.gadā "US Open" sacensību laikā Fonjīni asi kritizēja tiesneses darbību, par ko saņēma 96 000 dolāru (85 600 eiro) lielu naudas sodu.

Tāpat itālis 2014.gadā tika sodīts arī Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā ar 27 500 dolāru (24 000 eiro) lielu naudas sodu par apvainojošiem izteikumiem.

Šajā pašā dienā pie soda tikusi arī Viljamsa, kura gan savu pārkāpumu veica jūnija beigās neilgi pirms sacensību sākuma, tomēr sodu saņēma vien šīs nedēļas sākumā.

Septiņkārtējā Vimbldonas čempione saņēma 10 000 dolāru (nepilnu 9000 eiro) lielu naudas sodu par raketes sišanu pret korta segumu. Šāda summa Viljamsai gan būs nieks vien, jo par turnīra ceturtdaļfināla sasniegšanu viņa jau nopelnījusi 368 000 dolāru (328 000 eiro) lielu naudas prēmiju.

Vimbldonas čempionāts ilgs līdz šīs nedēļas beigām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu