Bijušais Rīgas "Dinamo" spēlētājs Žerdevs: Talantu nenodzēru, bet problēmas ar alkoholu bija

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" leģionārs Nikolajs Žerdevs Krievijas medijam "Sport-Ekspress" sniedzis atklātu interviju, kurā atzīst savas problēmas ar alkoholu, kas traucējušas realizēt hokejista potenciālu.

34 gadus vecais Žerdevs ir divkārtējs pasaules čempions, bet karjeras laikā ļoti bieži mainījis klubus. Viņa līdz šim pēdējā darbavieta bija Rīgas "Dinamo", kurā 2017./2018. gada sezonā nospēlēja 18 mačus KHL, gūstot trīs vārtus un veicos divas piespēles partneriem. Sezonas vidū "Dinamo" pārtrauca sadarbību ar Krievijas hokejistu.

Baumoja, ka šādu soli veicināja Žerdeva atkarība no alkohola, kas traucēja viņam veikt savu ikdienas darbu. Tagad hokejists atklātā intervijā "Sport-Ekspress" pastāstījis par saviem iekšējiem dēmoniem.

"Komandas mainīju bieži. Parasti sastrīdējos ar treneriem. Tā bija mana vaina, jo nemācēju turēt mēli aiz zobiem. Tagad gadu neesmu spēlējis hokeju. Šo laiku pavadīju, pilnveidojot sevi - gan fiziski, gan psiholoģiski. Daudz strādāju ar psihologu," klāstīja hokejists.

Žerdevu 2003.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta pirmajā kārtā ar 4.numuru izvēlējās Kolumbusas "Blue Jackets". NHL viņš aizvadījis 421 spēli, bet kopumā karjerā pabijis 16 dažādās komandās. 

"Negribētu teikt, ka savu talantu vienkārši nodzēru. Protams, problēmas ar alkoholu bija. Nerāvos spēlēt hokeju. Tagad esmu izdarījis pareizos secinājumus. Labprāt būtu turpinājis spēlēt Rīgas "Dinamo". Varbūt visas šīs kļūdas bija jāpieļauj, lai kaut ko saprastu par savu dzīvi," atklāts bija Žerdevs.

Tagad Žerdevs izskatot iespējas atsākt spēlēt hokeju profesionāli. Viņš vēlas atgriezties KHL, bet esot gatavs sezonu sākt arī Krievijas Augstākajā līgā (VHL).

2009. un 2012. gadā uzbrucējs izcīnīja pasaules čempionāta zelta medaļas ar Krievijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu