Video: Ostapenko Vimbldonā izpildījusi vairākas dīvainas serves, sitienus (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Aļonai Ostapenko pēdējā laikā klibo serve. Viņa šajā tik svarīgajā spēles elementā pārāk bieži pieļauj dubultkļūdas. Prestižajā Vimbldonas čempionātā Latvijas šā brīža otra spēcīgākā tenisiste izpildīja vairākas dīvainas serves... Arī sitienus... Speciāli vai gadījās...

Vienspēļu sacensībās jau ilgāku laiku Ostapenko rāda diezgan vāju sniegumu, bet dubultspēlēs spēlē veiksmīgāk. Tiesa, pāris viņas sitieni, serves Vimbldonas čempionātā raisa diskusijas.

Dubultspēļu pirmās kārtas mačā Ostapenko pārī ar krievieti Veroniku Kudermetovu ar 6-4, 4-6, 3-6 piekāpās francūzietei Alizē Kornē un Petrai Martičai no Horvātijas.

Uzmanību izpelnījās viena no Ostapenko servēm, kad bumbiņa spēcīgi trāpīja Kornē. Interesanti, ka pēc šīs epizodes Latvijas tenisiste neatvainojās sāncensei, bet ar kolēģi paspēja par šo momentu uzjautrināties. 

29 gadus vecā Kornē devās pie spēles tiesneša un pauda pārliecību, ka šī serve nebija izdarīta netīšām.

Tikmēr jaukto dubultspēļu mačā no viņas serves cieta pārinieks Roberts Lindsteds no Zviedrijas. 

Vēl citā mačā Ostapenko gandrīz trāpīja 15 gadus vecajai amerikānietei Kori Gaufai, bet talantīgā tenisiste no bumbiņas paspēja izvairīties. 

Vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 2-6, 2-6 kapitulēja taivānietei Suvejai Sje. Latvijas tenisiste šajā mačā pieļāva deviņas dubultkļūdas un 35 nepiespiestās kļūdas, kamēr pretiniecei tādas bija attiecīgi neviena un četras.

22 gadus vecā Ostapenko šosezon vienspēļu sacensībās guvusi 12 uzvaras un piedzīvojusi 17 zaudējumus. Savukārt klasiskajās dubultspēlēs viņa svinējusi 15 uzvaras un cietusi 14 neveiksmes. 

Šobrīd WTA reitingā Ostapenko ieņem 37. vietu, bet jaunnedēļ atkāpsies uz aptuveni 79. pozīciju.  

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu