Eiropas spēļu laikā Baltkrieviju esot apmeklējuši 35 tūkstoši cittautiešu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Valstu karogi Eiropas spēļu ciematā
Valstu karogi Eiropas spēļu ciematā Foto: EPA/Scanpix

Baltkrieviju Minskā notikušo Eiropas spēļu laikā no 21. līdz 30.jūnijam kopumā esot apmeklējuši 35 tūkstoši cittautiešu, intervijā vietējai televīzijai sacīja valsts sporta un tūrisma ministrs Sergejs Kovaļčuks.

Otrajās Eiropas spēlēs Baltkrievija izcīnīja 69 medaļas, ierindojoties otrajā vietā šajā rādītājā. Latvija ar septiņām medaļām ieņēma 27.vietu kopvērtējumā.

Eiropas spēles joprojām liela sabiedrības daļa uztver kā nelielderīgu naudas izlietojumu, jo sacensību prestižs ir zems.

Savukārt Baltkrievijas sporta un tūrisma ministrs Kovaļčuks pastāstījis, ka sarīkotās sacensības valstij devušas pozitīvu efektu.

"Oficiāli tika pārdoti 213 tūksoši biļešu. 12,7 tūkstošus biļešu iegādājās ārzemnieki. Pēc mūsu datiem kopumā valsti šajā laikā apmeklēja 35 tūkstoši ārzemju tūristu. Vēl gan jāņem vērā, ka daudzi valsti apmeklēja arī nesaistīti ar Eiropas spēlēm," sacīja ministrs.

Protams, Kovaļčuka sacītais jāvērtē kritiski, zinot Baltkrevijā valdošo politisko režīmu.

Eiropas Olimpiskā komiteja (EOK) jūnijā apstiprināja 2023.gada Eiropas spēļu norisi Polijā. Polija bija vienīgā kandidāte uz Eiropas spēļu rīkošanu.

Eiropas spēles ir starptautiskas kompleksas sacensības, kuras tiek organizētas reizi četros gados un tajās piedalās sportisti no visa kontinenta. 

Pirmās Eiropas spēles 2015.gadā notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Latvijas delegācijas sastāvā bija iekļauti 65 sportisti un Latvija šajās spēlēs izcīnīja vienu zelta medaļu pludmales volejbolā un bronzas godalgu cīņas sportā. Par čempioniem kļuva Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet Anastasija Grigorjeva izcīnīja bronzu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu